30 Οκτ 2016

Ινδία: Με επαναστατικά τραγούδια κηδεύουν τους νεκρούς αντάρτες

Σε κλίμα οργής και θλίψης πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία στο Άντρα Πραντές, οι κηδείες των νεκρών μαχητών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού οι οποίοι δολοφονήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Μαλγκανγκίρι της Οντίσα. Η μαζική δολοφονία έγινε από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν συσταθεί επί τούτου στα πλαίσια της εγκληματικής επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι». Μιας απόλυτα τρομοκρατικής και γενοκτονικής εκστρατείας του ινδικού κράτους ενάντια σε αγροτικούς ιθαγενείς πληθυσμούς της υπαίθρου με στόχο την εξόντωση του μαοϊκού αντάρτικου.
Αν και οι περισσότεροι σοροί βρίσκονται ακόμη στα νεκροτομεία μιας και αρκετοί συγγενείς φοβούνται να εμφανιστούν ορισμένες κηδείες που έγιναν αποτέλεσαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης του απεχθούς εγκλήματος. Σε μια από αυτές εμφανίστηκε και ο θρύλος των λαϊκών και επαναστατικών τραγουδιών των αγροτών ιθαγενών στο Άντρα Πραντές αλλά και σε όλη την Ινδία, Gaddar. O Gummadi Vittal Rao όπως είναι το πραγματικό όνομα είναι ο πιο γνωστός επαναστατικός καλλιτέχνης στην Ινδία και τα τραγούδια του σε κασέτες κυκλοφορούν σε εκατομμύρια αντίτυπα τόσο στα χωριά όσο και στις πόλεις.
Μέχρι τώρα σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας έχουν παραδοθεί σε συγγενείς εννέα νεκροί αντάρτες, άνδρες και γυναίκες, ενώ από τους τριάντα σκοτωμένους έχουν αναγνωριστεί δεκαέξι. Στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί δεκάδες βίντεο από της κηδείες των ανταρτών, πριν τα σώματα τους πάνε για αποτέφρωση. Σε μια από αυτές, στην κηδεία του στελέχους με το επαναστατικό ψευδώνυμο Prabhakar, στο προάστιο Yarpal, στην Χαιντεραμπάντ, ο οποίος ήταν και αυτός μουσικός και ποιητής, εμφανίστηκε ο Gaddar. Τραγούδησε επαναστατικά τραγούδια και με αυτόν τον τρόπο απέτισε φόρο τιμής στον νεκρό επαναστάτη όπως παρουσιάζει το βίντεο που προβλήθηκε σε ινδικά ΜΜΕ.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: