19 Οκτ 2016

Χανιά: κινητοποίηση ενάντια στην νέα αντεργατική επίθεση


Έστω και με λίγες δεκάδες αγωνιστών, με δεδομένη την άρνηση άλλων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να συμμετάσχουν, η Πρωτοβουλία Αντίστασης με αποφασιστικότητα κατάφερε ν’ ακουστεί στους δρόμους της πόλης των Χανίων την Τρίτη 18-10, στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε ενάντια στην νέα αντεργατική επίθεση που μεθοδεύει η κυβέρνηση με βάση τις εντολές του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα λειτουργούσε μικροφωνική όπου καταγγέλλονταν η εξελισσόμενη επίθεση στα εργασιακά. Στη συνέχεια έγινε πικετοφορία στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου όπου συνεχίστηκε το μοίρασμα προκήρυξης, φωνάχτηκαν συνθήματα και γίνονταν συνεχής ανακοινώσεις από τηλεβόα.
Παρότι δεν υπήρξε παρουσία άλλων δυνάμεων ούτε στη σχετική σύσκεψη- συζήτηση όπως είχαν καλεστεί την προηγούμενη βδομάδα, από την πλευρά της Πρωτοβουλίας απευθυνθήκαμε ξανά για συμμετοχή στην κινητοποίηση για τα εργασιακά αλλά και για συνδιοργάνωση αντιρατσιστικής, αντιφασιστικής, αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στις 20-10. Μας παρέπεμψαν στη σύσκεψη για το προσφυγικό που καλέστηκε από το κοινωνικό στέκι για τις 24 του μήνα. Παρότι είναι σαφής και έντονη η διαχειριστική και μη κινηματική αντιμετώπιση του ζητήματος απ’ την πλευρά του στεκιού (στη σύσκεψη καλούνται Δήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες), από την πλευρά μας θα είμαστε εκεί με στόχο τη διοργάνωση αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού, αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου που θα καταγγέλλει τους ενόχους των πολέμων και της προσφυγιάς, αλλά και της άθλιας μεταχείρισης των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου από την πλευρά της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών.
Την επόμενη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Παρασκευή 21-10 θα απασχολήσει πρωτίστως η συνέχιση της δράσης για τα εργασιακά , το προσφυγικό και οι δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ. Παράλληλα την Πέμπτη 20- 10 η Πρωτοβουλία Αντίστασης θα μοιράσει προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για το προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: