...................

23 Οκτ 2016

Λαμία: η τρομοκράτηση των μαθητών δεν θα περάσει!

«...Η κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου “περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων“, κρίνεται αναγκαία προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεών τους.
...Αλλωστε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων στο χώρο του σχολείου τιμωρείται από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς ανήλικων μαθητών οι οποίοι παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων»
Νίκος Φίλης στη Βουλή


Η κυβέρνηση άναψε “πράσινο φως” και η αστυνομία παρουσία εισαγγελέα την Παρασκευή 21/10 τα ξημερώματα προχώρησε σε συλλήψεις 10 μαθητών από το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας και ενός γονιού, ενώ έκανε έφοδο και στο 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας, όπου προσήγαγε 4 μαθητές. Οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους διεκδικώντας το δικαίωμα να σπουδάζουν.

Με αυτή την επιχείρηση, η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα τρομοκράτησης μαθητών και γονιών, ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων. Το στήσιμο ξανά μαθητοδικείων (πρόσφατα και στη Κεφαλονιά) γίνεται την περίοδο που το “πόρισμα για την παιδεία” -πραγματικά ταξικό τερατούργημα-, σχεδιάζει ένα εφιαλτικό μέλλον για τη σπουδάζουσα νεολαία, στο δικαίωμά της να σπουδάζει. Την αντίδραση, την αντίσταση των μαθητών προσπαθεί να προλάβει η κυβέρνηση με την καταστολή, με δίκες και καταδίκες. Δεν θα της περάσει. Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές με τον κοινό τους αγώνα να υπερασπίσουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία το δικαίωμα στις σπουδές και στη δουλειά, το δικαίωμα στον αγώνα.

• ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ.
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

agkinekp.blogspot.gr
Οκτώβρης '16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com