...................

20 Οκτ 2016

Υπογραφές αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Στα πλαίσια της καμπάνιας αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται στο Μόναχο της Γερμανίας συγκεντρώνονται υπογραφές εδώ: https://secure.avaaz.org/. Το κείμενο που υπογράφουμε:


Λευτεριά στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ!

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!
Συνεχίζεται στο Μόναχο η δίκη των μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου. Πρόκειται για την κορύφωση μιας διαστικής‐αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απρίλη 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία. Οι δέκα αγωνιστές κατηγορούνται ‐ με κατηγορητήριο που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών ‐ ότι είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας(μαρξιστικό‐λενινιστικό) (TKP/ML).
Για το τουρκικό φασιστικό κράτος κάθε πολιτική οργάνωση που αγωνίζεται για τα εργατικά, λαικά και δημοκρατικά δικαιώματα θεωρείται “τρομοκρατική”. Την ίδια στιγμή το τουρκικό καθεστώς δολοφονεί καθημερινά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, διαπράττει μαζικά εγκλήματα στο τουρκικό Κουρδιστάν, διώκει και φυλακίζει δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, παύει εκλεγμένους δημάρχους στις κούρδικες περιοχές και γενικότερα κάθε φωνή που στηλιτεύει την πολιτική των κυβερνήσεων Ερντογάν. Τελευταία επιδιώκει να θέσει εκτός Κοινοβουλίου και νόμου πολιτικά κόμματα που ψηφίστηκαν από εκατομμύρια εκλογείς και προετοιμάζει διώξεις ενάντια στους βουλευτές τους.
Η δίωξη των γερμανικών δικαστικών αρχών είναι αποτέλεσμα των στενών σχέσεων και συμφωνιών της Γερμανίας με την Τουρκία και συνδέεται με την αντιλαική συμφωνία Ευρωπαικής Ένωσης ‐ Τουρκίας για το προσφυγικό. Η δίκη των Τούρκων αγωνιστών είναι τμήμα των αντιδημοκρατικών πολιτικών έκτακτης ανάγκης που υιοθετούνται στην Ευρωπαική Ένωση συνολικά και σε κάθε κράτος‐μέλος χωριστά. Είναι μια δίκη στην κατεύθυνση της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό στα πλαίσια του αντικομμουνιστικού μνημονίου της ΕΕ και δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ευρωπαικής Ένωσης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν βρίσκονται μόνο οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ. Μαζί τους δικάζεται κάθε δημοκρατική και αντιφασιστική φωνή και συλλογικότητα στην Ευρώπη. Η δίκη της ΑΤΙΚ στην καρδιά της Ευρώπης είναι μια σαφής απειλή της ΕΕ προς όλους τους αγωνιζόμενους, τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τους κομμουνιστές για το τί τους περιμένει αν συνεχίσουν να είναι αντίπαλοι του συστήματος, αν επιμένουν στην επαναστατική και κομμουνιστική άποψη και δράση. Οι απολογίες των Τούρκων αγωνιστών είναι γροθιά στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, είναι υπόδειγμα στάσης για όλους τους αγωνιστές.
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ έγιναν και γίνονται σε Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό. Σε κάθε δικάσιμο έξω από το δικαστήριο οργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης από την ΑΤΙΚ και την Διεθνή Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, με συμμετοχή αντιπροσωπειών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, δημοκρατών και συμπαραστατών από την Γερμανία και άλλες χώρες.
Η αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ είναι ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ για όλους τους αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές κι επαναστάτες που μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζομένων και όλων όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται είναι υποχρέωση κάθε κόμματος, οργάνωσης, δύναμης που αναφέρεται στην επανάσταση και τον κομμουνισμό.

Με στόχο:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΚΑΙ Ν' ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ!
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ! 

https://epitropistirixis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com