....................................................

13 Οκτ 2016

Αποχαιρετισμός σ’ ένα φίλο, συνάδελφο και συναγωνιστή

Τον συνάδελφό μας Γιάννη Μπουμπουραλάκη αποχαιρετούμε οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, το Σάββατο το πρωί στις 11, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Τραυματιοφορέας ο Γιάννης ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τη προσπάθεια στησίματος σωματείου στο 7ο Νοσοκομείο. Παρά τους δισταγμούς του, παρά τα κωλύματά του, οφειλόμενα και στο χάλι του συνδικαλισμού αλλά και στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης και αναποτελεσματικότητας όπως και στη κόντρα που υπήρξε από τις κυρίαρχες παρατάξεις στο ΙΚΑ, σύντομα αποφάσισε ότι χωρίς οργάνωση και αγώνα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε σε όλα όσα, χωρίς καν να τα υποψιαζόμαστε, μας ετοίμαζαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Συμμετείχε στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Ενότητας» εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του σωματείου και ήταν παρών και μπροστά σε όλες τις φάσεις των αγώνων που έδωσαν οι εργαζόμενοι. Είτε αυτό αφορούσε τους μισθούς που περικόπηκαν, είτε τα δεδουλευμένα που δεν μας δινόταν, είτε ενάντια στις μέσω των διαθεσιμοτήτων απολύσεις όταν βρεθήκαμε πια στο Αγία Όλγα, με κορυφαία φυσικά τη μάχη για το μη κλείσιμο του 7ου Νοσοκομείου. Μια μάχη που μπορεί μεν να μη κερδήθηκε τελικά αλλά ήταν καθοριστική για πολλούς από εμάς, και για τον Γιάννη.

Ευχάριστος άνθρωπος, πλακατζής και πειραχτήρι, δυστυχώς η ασθένεια που του προέκυψε τα τελευταία χρόνια, που τον ταλαιπώρησε αλλά και που την αντιμετώπισε με πείσμα και χιούμορ, δεν του επέτρεψε να χαρεί και πολύ τη νίκη της επιστροφής των σε διαθεσιμότητα εργαζόμενων, όλων προερχόμενων από το 7ο νοσοκομείο. Δεν παραπονιόταν για τον εαυτό του παρά μόνο ανησυχούσε για το τι θα απογίνει η αδερφή του και τα φιλαράκια τα σκυλιά του μετά το φευγιό του. Μιας και δεν κατάφερε, με σοβαρή ευθύνη του δικηγόρου του, να βγάλει τη σύνταξή του εδώ και πάνω από τρία χρόνια!

Αποχαιρετούμε το Γιάννη έχοντάς τον βαθιά στη μνήμη μας με αγάπη αλλά και πίκρα για τον πρόωρο χαμό του. Συλλυπούμαστε και συμπαραστεκόμαστε στην αδερφή του που τόσο αγαπούσε.

Αντίο Γιάννη!

Ρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com