20 Οκτ 2016

Αθήνα: μαζικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!

Μαζική ήταν η σημερινή διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Από τα Προπύλαια, όπου κατά τις έξι το απόγευμα άρχισαν να μαζεύονται οι διαδηλωτές, μέχρι και την αμερικάνικη πρεσβεία τα αντιιμπεριαλιστικά, αντιφασιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ακουγόντουσαν δυνατά.

Στη διαδήλωση που αποφασίστηκε και διοργανώθηκε στη σύσκεψη της 26/9 (εδώ), συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ, η ΚΕΔ, φοιτητικοί σύλλογοι και η κατάληψη της Νομικής, η Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, η ΚΕΕΡΦΑ, η κατάληψη City Plaza, τοπικές συλλογικότητες κ.λπ.. Αν ξεχνάμε ή μας ξέφυγε κάποια συλλογικότητα ζητάμε συγγνώμη! Χαρακτηριστικό της ήταν η μαζική παρουσία κυρίως νεολαίας. Δυστυχώς οι πρόσφυγες ήταν ελάχιστοι.

Η διαδήλωση ξεκίνησε, αφού υπήρξαν ομιλίες, λίγο μετά τις εφτά και διαμέσου Σταδίου, πλατείας Συντάγματος και Β. Σοφίας κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Ε.Ε., όπου έκανε ολιγόλεπτη στάση καταγγέλοντας αυτόν τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό και τη κυβέρνηση για τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες, για τη συμμετοχή και για τη διευκόλυνση στο μακέλεμα της Συρίας και των άλλων χωρών. Έπειτα συνέχισε προς την αμερικάνικη πρεσβεία όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε στάση για αρκετή ώρα καταγγέλοντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ως βασικό υπεύθυνο για τις επεμβάσεις και τους πολέμους σ' όλο το πλανήτη. Δεν έλειψαν βέβαια και τα συνθήματα για την προκλητική επίσκεψή του Ομπάμα στην Ελλάδα τις μέρες του Πολυτεχνείου.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με ένα αρκετά καλό μπλοκ, στο οποίο συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η Πορεία, παρέμβηκε στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση στη λογική καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των επεμβάσεων, καλώντας τον εργαζόμενο λαό να αγωνιστεί για το σπάσιμο της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές που ελέω κυβέρνησης την μετέτρεψαν σε πεδίο στήριξης των πολέμων τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινού αγώνα λαού και προσφύγων για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες, αλλά και για τους ντόπιους, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης που ασκούν Ε.Ε. και κυβέρνηση αλλά και την εκμετάλλευση του προβλήματος των προσφύγων από τη κυβέρνηση και τους φασίστες - δεκανίκια αυτής της πολιτικής.
Created with flickr slideshow.

Δεν υπάρχουν σχόλια: