25 Οκτ 2016

Οι διώξεις των χαλυβουργών συνεχίζονται!

Το σύστημα είναι εκδικητικό και όποιος αγωνίζεται θα "τιμωρείται" για καιρό. Έτσι και οι χαλυβουργοί, ή πόσο μάλλον αυτοί που σε καιρούς "ανυπαρξίας" της εργατικής τάξης, όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ή κοινοβουλευτικών "αντεπιθέσεων" και των μεταβατικών συγκολήσεων, έδειξαν ένα άλλο δρόμο, με όλα τους τα προβλήματα και παρά την κατάληξη. Το δρόμο που τρομάζει το σύστημα, το δρόμο της συγκρότησης και της αντίστασης της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε κάθε τι που είχε κατακτηθεί, και πάλι με αγώνα, τον προηγούμενο αιώνα.
Σήμερα οι χαλυβουργοί αντιμετώπισαν άλλη μια δίκη, αντγράφουμε από το προφίλ μιας αγωνίστριας γυναίκας χαλυβουργού τη σχετική της ανταπόκριση:

Oι χαλυβουργοί έχουν λάβει τον τελευταίο χρόνο δεκάδες μηνύσεις που αφορούν το διάστημα της 9μηνης απεργίας τους. Οι περισσότερες ειναι τραγικά επαναλαμβανόμενες, τόσο στο κατηγορητήριο όσο και στα πρόσωπα των μηνυτών όσο και τον κατηγορούμενων.
Σήμερα ήταν η μέρα εκδίκασης της έφεσης που είχαν κάνει οι χαλυβουργοί που δικάστηκαν στην μεγάλη δίκη τον Απρίλιο του '14, και καταδικάστηκαν σε 21-23 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Η υπόθεση των χαλυβουργών παραγράφηκε. Ειναι τυπικά και ουσιαστικά ΑΘΩΟΙ. Ήταν οι περισσότεροι εκεί. Από τους "γνωστούς" μηνυτές δεν εμφανίστηκε κανείς.
Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, δίνει το δικαίωμα για παραγραφή αδικημάτων που επισύρουν ποινή ως 2 έτη*. Δηλαδή τα αδικήματα της παράνομης βίας, της παρεμπόδισης, της διατάραξης οικιακής ειρήνης κ.α. για τα οποία δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι χαλυβουργοί παραγράφηκαν.
Σε αυτό συνέβαλαν και οι ταξικές δυνάμεις που όλο τον προηγούμενο καιρό αγωνίστηκαν για να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών και να μην υπάρχουν αγροτοδικεία, μαθητοδικεία και άλλου είδους τρομοκρατικές διώξεις εναντίον όσων αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Σύντροφοι ο αγώνας συνεχίζεται
Ραντεβού στους δρόμους!!!

*προσοχή στις παγίδες. Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε έναν νομικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια: