...................

12 Οκτ 2016

Ταξική Πορεία: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον Πέτρο Καπετανόπουλο!

Να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας και διώξεων όσων αγωνίζονται!

Όλοι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 11.00 π.μ.
στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο
στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(Κυρίλλου Λουκάρεως & Λεωφ. Αλεξάνδρας)

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Πέτρο Καπετανόπουλο ο οποίος την Παρασκευή 14 Οκτώβρη οδηγείται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της ««προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης».

Ουσιαστικά, ο Πέτρος Καπετανόπουλος διώκεται γιατί είχε το θάρρος να διαμαρτυρηθεί για τη βίαιη κακομεταχείριση ενός μετανάστη από αστυνομικούς, παρότι τον είχαν ήδη συλλάβει και του είχαν περάσει χειροπέδες. Το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιούλη του 2012, ακριβώς κάτω από το σπίτι του Πέτρου στον Κολωνό. Ήταν τέτοια η θρασύτητα των αστυνομικών που μετά τη διαμαρτυρία του Πέτρου συνέχισαν να κακοποιούν το μετανάστη με ακόμη χειρότερο τρόπο, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν και τον ίδιο τον Πέτρο.

Μάλιστα, οι αρχικές κατηγορίες που του αποδόθηκαν αρχικά ήταν πολύ βαριές -σε βαθμό κακουργήματος- καθώς περιελάμβαναν και τη «συνέργεια σε κλοπή»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Πέτρος κατηγορήθηκε ως συνεργός του μετανάστη! Ευτυχώς, μετά το πλατύ κίνημα συμπαράστασης στον Πέτρο από οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες και απλό κόσμο, η κατηγορία αυτή αποσύρθηκε, απαλλάσσοντας και τον Πέτρο από τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του ως δημόσιος υπάλληλος στον ΟΑΕΔ, αφού ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας του τρίτου μνημονίου προβλέπει την «προσωρινή αργία» δημοσίου υπαλλήλου που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Πέτρος Καπετανόπουλος καλείται να απολογηθεί για τις υπόλοιπες απαράδεκτες κατηγορίες. Και οφείλουμε να εκφράσουμε, για μια ακόμη φορά και όσο χρειαστεί, την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Γιατί το κλίμα καταστολής και αστυνομοκρατίας είναι ακόμη εδώ. Γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από το σύστημα ως υπάνθρωποι. Γιατί μόλις πρόσφατα, πέντε προσφυγόπουλα υπέστησαν βάρβαρη μεταχείριση από αστυνομικούς μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας. Γιατί συνεχίζουν να διώκονται οι αγώνες και οι αγωνιστές από το δήθεν ανεξάρτητο αστικό δικαστικό σύστημα. Γιατί είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε νεολαίου, κάθε λαϊκού ανθρώπου η υπεράσπιση οποιουδήποτε αγωνίζεται ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com