....................................................

16 Οκτ 2016

ΚΚΕ(μ-λ): Πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα - Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Δευτέρα 17 Οκτώβρη 7.00 μ.μ.
ΑΣΟΕΕ (Αμφ. Β΄)

Μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση, την εξάρτηση και τον πόλεμο

• Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «σεβόμενη την υπογραφή της» (αυτήν που έβαλε στα σαλόνια των Βρυξελλών επικυρώνοντας το τρίτο Μνημόνιο) συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται πολύτιμος διαχειριστής για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, αφού καταφέρνει να κρατάει το λαό στριμωγμένο στη γωνία. Μέσα από τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες που συνεχίζει να σπέρνει στις λαϊκές μάζες, δίνει χώρο και ανάσα στο σύστημα.

• Η κυβέρνηση στήνει το δικό της κρατικό μηχανισμό και παρεμβαίνει στον ενδοαστικό καυγά ευνοώντας τις μερίδες αυτές του κεφάλαιου που ελπίζει να αποτελέσουν το στήριγμά του.

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θεσμοθέτησαν τόσα αντιλαϊκά μέτρα, αποτελούν μόνο τον πρόλογο στο παραμύθι που μας πλασάρουν με τίτλο «δίκαιη ανάπτυξη». Οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να τσακίσουν κάθε δυνατότητα συγκρότησης της εργατικής τάξης. Γιατί η εργατική τάξη είναι ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να αναμετρηθεί με το σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου.

• Την ίδια στιγμή, η χώρα βρίσκεται πάνω στο «τόξο της φωτιάς», την
εμπόλεμη ζώνη που ξεκινά από τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία και φτάνει μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών τροφοδοτείται από την κρίση του καπιταλισμού, εντείνει τα αδιέξοδά τους, τους κάνει πιο επιθετικούς και επικίνδυνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς-ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, φέρνοντας το λαό αντιμέτωπο με πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Τώρα, όλοι μαζί (νέοι, παλιοί και επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος) σαλπίζουν τις σειρήνες της υποταγής. Μας καλούν να υποταχτούμε στην κρίση γιατί τα «ταμεία είναι άδεια». Να υποταχτούμε στην ΕΕ, γιατί «δεν υπάρχει ζωή έξω από αυτήν». Να υποταχτούμε στους Αμερικανούς γιατί «είναι ισχυροί». Να υποταχτούμε στο κεφάλαιο, γιατί «μας δίνει δουλειά». Να υποταχτούμε στα φασιστικά κηρύγματα, γιατί οι κατατρεγμένοι και απόκληροι της γης «είναι ο εχθρός μας». Να υποταχτούμε στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, την εξαθλίωση, τον εργασιακό μεσαίωνα, το μεροκάματο του τρόμου, τα ψίχουλα του μισθού, γιατί «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε συμπόρευση για να ανοίξουμε μαζί το δικό μας δρόμο. Το δρόμο που ανοίγει ένας λαός αποφασισμένος και οργανωμένος, μέσα από την πάλη του και στη σύγκρουσή του με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Να μετατρέψουμε την απογοήτευση και τη βουβή οργή σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα για να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέβουν, αυτά που μας ανήκουν. Να κτίσουμε ένα πλατύ μαζικό Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τον επαναστατικό δρόμο για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com