...................

3 Οκτ 2016

ΜΑΤ παντού!

ΜΑΤ στο Ρέθυμνο τη προηγούμενη Τετάρτη κατά αντιφασιστών.
ΜΑΤ χθες στη Καισαριανή κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΜΑΤ σήμερα στους συνταξιούχους γιατί λέει εκνευρίστηκαν για τον αποκλεισμό τους από την Διονυσίου Αεροπαγίτου και θα ...τούμπαραν μια κλούβα.
Σε όλες τις διαδηλώσεις η εμφάνιση δεκάδων, εκατοντάδων και χιλιάδων ένστολων και ασφαλιτών όχι μόνο δεν έλειψε ποτέ αλλά είναι επιδεικτικά εμφανής και προειδοποιητική.
Τα ΜΑΤ είναι παντού. Από τις απεργίες στα εργοστάσια και στα σούπερ μάρκετ μέχρι τις κινητοποίησεις για τις Σκουριές ή για το Ελληνικό.

Δεν έλειψαν ποτέ από το κέντρο της Αθήνας τα ΜΑΤ, ούτε μειώθηκαν. Απλά μετακινήθηκαν σε άλλες γωνιές! Και δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ. Όσοι κυκλοφορούν αρκετά σε αυτή τη πόλη είναι εξοικειωμένοι με την εικόνα κάθε είδους αστυνομικής δύναμης να βρίσκεται παντού. Με τα πόδια, με τις μηχανές, με τα αυτοκίνητα, με τις κλούβες. Και δεν κυκλοφορούν απλά. Είναι καθημερινές οι εικόνες περικύκλωσης αυτοκινήτων που τα οδηγούν ύποπτοι μελαμψοί, όπως και οι εικόνες ελέγχων με βλοσυρό και προσβλητικό ύφος μεταναστών και άλλων περίεργων, ή και μη περίεργων, ως προς την εμφάνιση τύπων. Το περιστατικό με τα παιδιά πρόσφυγες που τα έπιασαν στα Εξάρχεια δεν είναι εξαίρεση του κανόνα, είναι η εφαρμογή του.

Του κανόνα που λέει ότι ο λαός είναι εχθρός. Ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει τρομοκράτες και πρέπει να τρομοκρατηθούμε.
Του κανόνα που λέει ότι δεν αρκούν οι πολιτικές εξαθλίωσής μας για να σκύψουμε το κεφάλι κάτω από το βάρος του φόβου των ιμπεριαλιστών, της φτώχειας, της πείνας, των χρεών, του ξεσπιτωμού. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να έχουν και το απαραίτητο συμπλήρωμά τους μη και το σηκώσουμε το κεφάλι. Μη και μαζί με το κεφάλι σηκώσουμε και τις γροθιές της οργής μας και βγούμε στους δρόμους να τις ανατρέψουμε. Τότε καμιά κλούβα δεν θα μας σταματά και τα χημικά θα φαντάζουν λίγα και ανεπαρκή, θα χρειαστούν πράγματι αντικατάσταση με κάτι άλλο, πιο αποτελεσματικό που δεν θα μας απωθεί απλώς! Γι' αυτό άλλωστε δε σταμάτησαν ποτέ και οι ασκήσεις αντιμετώπισης πλήθους ή ταραξιών σε εργοστάσια και κλειστούς χώρους από το στρατό.

Όποιος υπηρετεί αυτό το σύστημα χρειάζεται και τα ΜΑΤ, χρειάζεται κάθε είδους δύναμη καταστολής για να μπορέσει να το υπηρετήσει. Συνειδητά συνειδητότατα! Κι ας "θυμώνουν" για τους τρόπους (και μόνο αυτούς) εφαρμογής. Και δε πα να κάνουν όποιοι τους στηρίζουν όσες ερωτήσεις στη Βουλή θέλουν, δε πα να αναρωτιούνται τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια για το τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται και κυρίως να αυτοαποκαλύπτονται για το ποια πλευρά τελικά διαλέγουν!

Τα ΜΑΤ, ο στρατός και κάθε είδους ένοπλο σώμα στο σύστημα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ούτε του λαού, ούτε δημοκρατικά, ούτε ...αριστερά. Είναι του συστήματος και αυτό υπηρετούν, δεν αλλάζουν, δεν μεταλλάσονται, δεν εκδημοκρατίζονται κι ας είναι αυτοί που "εργάζονται" σε αυτά "μισθωτοί εργαζόμενοι και ...παιδιά του λαού που τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση εναντίον του (τα κακόμοιρα)"!

Απλά θα καταργηθούν με τη πάλη του λαού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com