9 Οκτ 2016

Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας: «λουκέτο» στα στέκια των πολιτικών δυνάμεων

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Φιλοσοφικής Αθήνας

Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες!


Στις 3/10 κάποιοι μπήκαν στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας και έβαλαν «λουκέτο» στα στέκια όλων των πολιτικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, έβαλαν στόκους στις κλειδαριές. Η εν λόγω μεθόδευση είναι ξεκάθαρο, πως δεν θα μπορούσε παρά να εντάσσεται στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του λαϊκού ασύλου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των φοιτητών, του χτυπήματος στο δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να συζητάμε και να εκφραζόμαστε πολιτικά/πολιτιστικά μέσα στους συλλόγους.

Βλέπουμε ένα παρόμοιο κλήμα και σε άλλες σχολές. Σκίζουν αφίσες, σβήν
ουν συνθήματα.. με τα γνωστά «επιχειρήματα» των διοικήσεων, ότι θέλουν καθαρά τα πανεπιστήμια. Τι κι αν μας στερείται το δικαίωμα στις σπουδές, τι κι αν μας βάζουν συνεχώς ταξικούς φραγμούς, τι κι αν εντατικοποιούνται τα προγράμματά μας, τι κι αν θα βγούμε απ’ τη σχολή με ένα πτυχίο χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, αυτό που προσπαθούν να μας περάσουν οι διοικήσεις είναι, πως το πρόβλημα είναι ο συνδικαλισμός, η πολιτική και πολιτιστική έκφραση μέσα στους συλλόγους, οι αφίσες και οι παρατάξεις.

Η καταπάτηση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών δεν είναι κάτι που αφορά κάποιες παρατάξεις και τα στέκια τους. Αφορά όλους του φοιτητές και το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση εντός σχολής.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, πως η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματά μας, με βάση την οποία προσπαθεί να στήσει ένα πανεπιστήμιο, στο οποίο δεν θα χωράνε προβληματισμοί, ελεύθερη έκφραση και αντιρρήσεις. Στο οποίο δεν θα χωράνε αριστερές και προοδευτικές ιδέες και συνθήματα. Ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του.

Για μας, υπάρχει μόνο μία λύση απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η ίδια η ενίσχυση των συλλογικών μας οργάνων. Οι σύλλογοι είναι όπλο στα χέρια μας και μόνο μέσα εκεί μπορεί ο φοιτητής να εκφράζεται, να διεκδικεί τα δικαιώματά που του στερούν, να αγωνίζεται και να αντιστέκεται απέναντι σε αυτούς που του κλέβουν τη ζωή.

http://www.agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: