...................

18 Οκτ 2016

Η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στην Αθήνα


Επιτυχημένη, και με καλή συμμετοχή κόσμου,  έγινε η εκδήλωση συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ), που διοργανώθηκε στην Αθήνα, 17/10, στην ΑΣΟΕΕ. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΚΚΕ(μ-λ) πανελλαδικά, σε σειρά από πόλεις, με κεντρικό σύνθημα: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Θέλοντας να βάλει το πλαίσιο διεξαγωγής της συζήτησης και κάνοντας μια τοποθέτηση σε αναφορά με τις εξελίξεις στον κόσμο, αλλά και στη χώρα και την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, έκανε άνοιγμα της συζήτησης ο σ. Δημήτρης Μπουγιούκας. Ακολούθησε η κεντρική εισήγηση από τον σ. Γιάννη Βάρλα, που έθεσε και τους άξονες που εντοπίζει το ΚΚΕ(μ-λ), ότι απαιτείται να τεθούν στο κίνημα. Τέθηκαν μια σειρά από εκτιμήσεις που αφορούσαν στο ζήτημα της αριστεράς, της κοινής δράσης, της αποτίμησης της πορείας της ‘’δεύτερης φοράς αριστεράς’’ σε σχέση με το ξεδόντιασμα των λαϊκών αντιστάσεων, αλλά και στοιχεία για την συγκρότηση της εργατικής τάξης, τη φάση του λαϊκού κινήματος και τις προοπτικές ξεπεράσματός της.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από αντιπροσωπείες του Μ-Λ ΚΚΕ (ο σ. Θανάσης Τσιριγώτης), του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (σ. Παύλος Αντωνόπουλος), καθώς και από αντιπροσωπεία της ΑΤΙΚ. Πλούσια ήταν και τα ζητήματα που μπήκαν από της αντιπροσωπείες, αλλά και από τη συζήτηση που ακολούθησε μετέπειτα, με ζητήματα σε σχέση με το μέτωπο αντίστασης, τη συμβολή σε διαδικασίες κοινής δράσης όσο και στη Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ, στο ζήτημα του κομμουνιστικού κινήματος, στην κατάσταση και τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης, του εργατικού κινήματος.

Κοινός τόπος πολλών τοποθετήσεων, η προσπάθεια να ξεπεραστεί η καμπή που περνάει η λαϊκή πάλη, αλλά και η ανάγκη για συγκεκριμένους όρους και κατευθύνσεις παρέμβασης της οργάνωσης του ΚΚΕ(μ-λ) στην άμεση επόμενη φάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com