....................................................

2 Οκτ 2016

Ικαρία: αθωώθηκαν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας

Αθωωτική απόφαση από το Μονομελές δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας για τους 7 απολυμένους εργαζόμενους στο Γηροκομείο του νησιού.
Θετική απόφαση για έναν αγώνας που διήρκεσε 3 χρόνια μετά από την αγωγή της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου εναντίον τους. Από το 2012 που έκλεισε η Μητρόπολη το γηροκομείο, για ...οικονομικούς λόγους, οι γέροντες αρνήθηκαν να φύγουν και οι 7 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να τους φροντίζουν με την οικονομική συνδρομή όλης της τοπικής κοινωνίας και της ομογένειας. Αυτό κρίθηκε επικίνδυνο από την Ιερά Μητρόπολη και τους οδήγησε στα δικαστήρια. Από πολύ νωρίς το πρωί, τη Δευτέρα 26/9 μέρα της δίκης, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους έξω από το δικαστήριο, ενώ στάση εργασίας κήρυξαν τα σωματεία εργαζομένων και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com