....................................................

13 Οκτ 2016

Υποχρεωτικές μετακινήσεις καθηγητών πληροφορικής σε ΙΕΚ στη Διεύθυνση Κιλκίς

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ν. Κιλκίς καταγγέλλουν σε όλους τους συναδέλφους-ισσες την απόφαση του Υπουργείου, που εφαρμόζει η Διεύθυνση Κιλκίς, για υποχρεωτική ανάθεση τεσσάρων(4)διδακτικών ωρών στο ΙΕΚ Γουμένισσας στους καθηγητές Πληροφορικής της περιοχής Παιονίας , προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.
Η απόφαση αυτή είναι έμπρακτη εφαρμογή της κακόφημης κινητικότητας, που αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής Κυβέρνησης-Υπουργείου. Μια προτεραιότητα που ελαστικοποιεί περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, φέρνοντας τον κλάδο στην «καρδιά» του εργασιακού μεσαίωνα.
Τι και αν με την απόφαση αυτή προκαλούνται πάμπολλα προβλήματα (οικονομικά, μετακίνησης κ.α.) στους συναδέλφους της Πληροφορικής;
Τι και αν μέσα Οκτώβρη αναστατώνονται τα προγράμματα τόσων σχολικών μονάδων;
Τι και αν οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να διδάξουν σε φορέα εκτός της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης;
Τι και αν τα μαθήματα στα ΙΕΚ είναι απογευματινά με συνέπεια να καταστρατηγείται κάθε έννοια ωραρίου για τους συναδέλφους;
Κυβέρνηση-Υπουργείο-Διεύθυνση δεν «καταλαβαίνουν » από τέτοια. Στόχος τους είναι η εξοικονόμηση προσωπικού, η μη πρόσληψη-απόλυση αναπληρωτών, το ξέφρενο «τρέξιμο» των εκπαιδευτικών και η εμπέδωση της αντίληψης ότι ο εκπαιδευτικός είναι «λάστιχο», που πρέπει να καλύπτει «τρύπες» για…τις ανάγκες της υπηρεσίας . Για τις δικές του ανάγκες και για αυτές των μαθητών του δεν νοιάζεται (ίσα-ίσα) το Υπουργείο .
Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν έγινε τυχαία και εκ του προχείρου. Είχε σχεδιαστεί μήνες πριν, όταν εντελώς «αθώα» το Υπουργείο αφαιρούσε την τρίωρη ανάθεση του εργαστηρίου από τους καθηγητές Πληροφορικής ( όπως και από τους συναδέλφους του κλάδου ΠΕ04) καθώς επίσης και τις ώρες υποστήριξης των Πρότζεκτ. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο προκάλεσε τεχνητά μείωση του διδακτικού ωραρίου όλων των καθηγητών Πληροφορικής, προλειαίνοντας το έδαφος για την υποχρεωτική μετακίνησή τους στα ΙΕΚ για μία μέρα(ή περισσότερες σε άλλη τυχόν περίπτωση).
Την ίδια ώρα οι καθηγητές Πληροφορικής διατίθενται στα Γυμνάσια για να διδάξουν μαθηματικά !! (βλέπετε το Υπουργείο δεν προσέλαβε τους αντίστοιχους αναπληρωτές) και καθηγητές άλλων ειδικοτήτων μετακινούνται υποχρεωτικά ακόμα και για μία ή δύο ώρες σε άλλα σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, Εμπεδώνεται, έτσι, η πολιτική της πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων σε όλο τον κλάδο. Παράλληλα, σε όλες αυτές τις εκατοντάδες περιπτώσεις προκαλούνται παρόμοια προβλήματα τόσο στους καθηγητές όσο και στους μαθητές ( οικονομικά, μετακίνησης, μη ουσιαστικής διδασκαλίας-σχέσης των μαθητών με καθηγητές «κομήτες» ).
H ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς ήδη από χθές έπρεπε να έχει πάρει θέση ενάντια στην απόφαση Κυβέρνησης-Υπουργείου και να είχε κινηθεί στην κατεύθυνση αποτροπής της υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα καθηγητών και μαθητών. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Θα είμαστε, άραγε, απόλυτοι και άδικοι, αν πούμε ότι οι κυρίαρχες πρώην και τωρινές καθεστωτικές-μνημονιακές παρατάξεις της ΕΛΜΕ δεν νοιάζονται για τόσο σοβαρά προβλήματα ; Πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που ρίχνονται στο κυνήγι της ψήφου για τις εκλογές που στήνει η Διοίκηση, προωθώντας την λογική-αυταπάτη της Συνδιοίκησης που τόσο κακό έχει προκαλέσει και στον δικό μας κλάδο ;
Απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση διεκδικούμε :
Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου
Ανατροπή όλου του πρόσφατου θεσμικού πλαισίου που παράγει απολύσεις αναπληρωτών, πλεονάζοντες, υπεράριθμους, που θεσμοποιεί την ελαστικοποίηση και την εργασιακή ανασφάλεια .
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών
Ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων και της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com