....................................................

12 Οκτ 2016

Όχι στην τρομοκρατική δίωξη του Πέτρου Καπετανόπουλου! Να αθωωθεί!

Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη πραγματοποιείται στο Εφετείο Αθήνας η εξ’ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου. Ενός ανθρώπου που διώκεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» επειδή διαμαρτυρήθηκε για το βασανισμό ενός μετανάστη που βρίσκονταν δεμένος με χειροπέδες στο δρόμο έξω απ΄ το σπίτι του, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, τον Ιούλιο του 2012. Σε πρώτη φάση μάλιστα έφτασαν να τον κατηγορήσουν και για «συνέργεια σε ληστεία» (!), (για την κλοπή μιας τσάντας κατηγορούνταν ο μετανάστης που βασανίστηκε), κατηγορία βέβαια που κατέρρευσε παταγωδώς γιατί ήταν ψευδής και αβάσιμη.

Πρόκειται για μια δίωξη με χαρακτήρα «παραδειγματισμού» και τρομοκράτησης απέναντι σ΄ όσους τολμήσουν να ορθώσουν ανάστημα μπροστά στις αυθαιρεσίες και στη βία των δυνάμεων καταστολής, που συνεχίζονται και σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της. Μια δίωξη την οποία κατήγγειλε πλατειά το μαζικό κίνημα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε από τότε και που εκφράστηκε με ψηφίσματα, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Πέτρο Καπετανόπουλο και απαιτούμε την αθώωση του!
12.10.2016

1 σχόλιο:

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com