23 Οκτ 2016

Συνέντευξη τύπου (24/10) και εκδήλωση (26/10) για τη δίκη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Καθώς συνεχίζεται στο Μόναχο της Γερμανίας η δίκη των 10 τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που κατηγορούνται με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών, δυναμώνει η διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωσή τους.
Πρόκειται για μια δίκη που εξελίσσεται σε κόλαφο για την Γερμανική κυβέρνηση, αφού το κλίμα στην κοινή γνώμη διαφοροποιείται μέρα με τη μέρα από δίκη που αφορούσε δήθεν τρομοκράτες, σ' αυτό που απ' την αρχή ήταν: μια δίκη των επαναστατικών και κομμουνιστικών ιδεών στη καρδιά της Ευρώπης!
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι καγκελαρίες της Ευρωπαικής Ένωσης με τη δίκη αυτή είναι ξεκάθαρο και τρομοκρατικό απέναντι σε όσους αγωνίζονται για δημοκρατία και κομμουνισμό. Επί της ουσίας αποδέκτες είναι οι λαοί των χωρών της ΕΕ που καλούνται να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στην επελαύνουσα βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος.
Το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα θα υπάρξει. Οι απολογίες των τούρκων επαναστατών είναι υπόδειγμα στάσης για όλους τους αγωνιστές και γροθιά στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Το κύμα αλληλεγγύης που ξεσηκώνεται δεν είναι μόνο μια έμπρακτη απάντηση απέναντι σε μια φασίζουσα πολιτική αλλά και απόδειξη του δύσκολου μα ελπιδοφόρου δρόμου που αργά ή γρήγορα θα βαδίσουν οι λαοί.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης και την απελευθέρωση των τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ!
Καταδικάζουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης στις χώρες της ΕΕ!
Δυναμώνουμε την φιλία των λαών Ελλάδας-Τουρκίας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!
Υπερασπιζόμαστε τις επαναστατικές και κομμουνιστικές ιδέες!

Προχωράμε σε νέα καμπάνια με προκήρυξη, αφίσα και συλλογή υπογραφών.

Καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 24 Οκτώβρη και ώρα 13:00 στην ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων και Ψύλλα)

Διοργανώνουμε Εκδήλωση-Συζήτηση την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 7μμ στην ΑΣΟΕΕ

Επιτροπή Υποστήριξης των Τούρκων Αγωνιστών της ΑΤΙΚ

23 -10-2016
epitropistirixis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com