...................

1 Οκτ 2016

Δίκη ΑΤΙΚ: Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στο Μόναχο (23/9)

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη συνεχίστηκε η 14η ακροαματική διαδικασία της δίκης των 10 επαναστατών κομμουνιστών κρατουμένων στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου. Η αίθουσα γέμισε με τους συγγενείς, φίλους και συντρόφους τους.
Όταν οι κρατούμενοι μπήκαν στην αίθουσα ένας ένας χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Η ακροαματική διαδικασία των μελών της ΑΤΙΚ ξεκίνησε με την πολιτική απολογία του Μουσά Ντεμίρ. Ο Μουσά Ντεμίρ, εφιστώντας την προσοχή στις σχέσεις και τα συμφέροντα του τουρκικού κράτους και του γερμανικού ιμπεριαλισμού, τόνισε ότι είναι νόμιμος και δίκαιος ο αγώνας των επαναστατών στο πλευρό των εργατών και των καταπιεσμένων.

 «Αντί να αποκαλούν την επαναστατική πάλη τρομοκρατία, να κοιτάξουν την κρατική τρομοκρατία που ασκείται στη Μέση Ανατολή από τους ιμπεριαλιστές και τους υπηρέτες τους τρομοκράτες, τζιχαντιστές, που τους δημιούργησαν και τους υποστηρίζουν. Η υπεράσπιση των οικονομικών, δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργατών και εργαζόμενων στην Ευρώπη είναι έντιμο και ιστορικό καθήκον και το προχώρημα της επαναστατικής πάλης θα εκπληρωθεί με κάθε τρόπο. Με τις επιθέσεις και τις συλλήψεις δεν μπορούν να μας σταματήσουν από την εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος. Ακόμη μια φορά το ανακοινώνω και το κραυγάζω στην κοινή γνώμη!».

Στην αίθουσα της δίκης των δέκα επαναστατών που διώκονται για την υπόθεση του TKP/ML παραβρέθηκαν από την πλευρά του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης και παρακολούθησαν τη δίκη ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ, βουλευτής του HDP, και ο Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ). 

Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο δικαστήριο και στη διαδήλωση στο κέντρο του Μονάχου συμμετείχαν και οι αντιπροσωπείες των διεθνών δημοκρατικών και επαναστατικών οργανώσεων. Με το σύνθημα «η ΑΤΙΚ δεν είναι μόνη», οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ανέδειξαν τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης τόσο στην πορεία όσο και με τις ομιλίες τους μπροστά στο δικαστήριο.
Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους και την πορεία, τα συνθήματα «Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους», «Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη», «Θάνατος στο φασισμό» στα γερμανικά και τα τούρκικα προκάλεσαν το ενδιαφέρον και την προσοχή των κατοίκων του Μονάχου που πήραν τις σχετικές ανακοινώσεις που μοιράστηκαν. Η πορεία που ξεκίνησε από τα δικαστήρια κατέληξε πάλι στα δικαστήρια.

Πάνω από 200 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες των εκπροσώπων των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Μίλησαν ο βουλευτής του HDP Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ, ο Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος του NAV DEM (Κέντρο δημοκρατικών κουρδικών συλλογικοτήτων στη Γερμανία), ο πρόεδρος της ΑΤΙΚ, Τζετίν Γιαμάν, και εκπρόσωποι της AGiF, της BİR-KAR (Πλατφόρμα για την ενότητα των εργαζομένων και την αδελφοσύνη των λαών στη Γαλλία), του MLPD και του OA. 

Οι 10 επαναστάτες Μουσλούμ Ελμά, Σεΐτ Αλί Ουγούρ, Χαϊντάρ Μπερν, Ερκάν Ακτούρκ, Μουσά Μτεμίρ, Μπανού Μπουγιούκαβτζι, Σινάν Αϊντίν, Σαμί Σολμάζ, Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι και Ντενίζ Μπεκτάς κρατούνται στις φυλακές της Βαυαρίας από τις 15 Απρίλη του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com