18 Οκτ 2016

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση (20/10)

Τα τελευταία χρόνια η φρίκη του πολέμου βρίσκεται δίπλα μας, από τις εικόνες της τηλεόρασης και του ιντερνέτ μέχρι τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Άνθρωποι θύματα του πολέμου με λίγες αποσκευές στους ώμους προχωράνε, κάνουν χιλιόμετρα ένα καλύτερο αύριο προσπαθώντας να σωθούν, να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ρώσοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πόλεμος συμβαίνει για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η αλήθεια όμως είναι πως το μακέλεμα και η καταστροφή των χωρών και των λαών της Μέσης Ανατολής, αποτελεί συνέπεια της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ τους. Το σπάσιμο της, ψευδεπίγραφης άλλωστε, εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, δείχνει πως ο πόλεμος στη Συρία και σε ολόκληρη την μέση Ανατολή θα συνεχιστεί, πως νέα καραβάνια προσφύγων θα συνεχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη.

Η φασιστική τούρκικη κυβέρνηση από τη μια αναζητά ρόλο στην λεηλασία της Συρίας και από την άλλη κλείνει συμφωνίες με την Γερμανία για το πόσους πρόσφυγες θα κρατήσει και πόσους θα διώξει. Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγνωρίζει την απάνθρωπη συμφωνία και εγκλωβίζει χιλιάδες προσφύγες στα κέντρα «φιλοξενίας» σε άθλιες συνθήκες, τους καταδικάζει να επιβιώνουν με ελάχιστο φαγητό, στοιβαγμένοι σε σκηνές, χωρίς να γνωρίζουν για πόσο θα παραμείνουν εκεί.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ΕΕ Ρωσίας, αποτελούν κοινό εχθρό ντόπιων και μεταναστών. Ειδικά τώρα, που όπως φαίνεται μεγάλος αριθμός προσφύγων θα παραμείνει στην χώρα μας, εμφανίζεται ως επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε από κοινού με τους πρόσφυγες. Να αναδείξουμε την φιλία μεταξύ των λαών και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τον μόνο τρόπο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Με πολιτικό αγώνα για την κατάκτηση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και δικαιωμάτων για τους προσφυγές. Με την δημιουργία κινήματος αντίστασης στην βάρβαρη πολιτική που καταστρέφει τις λαϊκές οικογένειες και την εργατική τάξη. Ένα κίνημα διεκδίκησης, που θα αποτελέσει στοιχείο ενοποίησης Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών, απέναντι σε κυβέρνηση, αστική τάξη και ιμπεριαλισμό και θα δίνει την καλύτερη απάντηση απέναντι στα φασιστικά κηρύγματα και πρακτικές.

Καλούμε λοιπόν, στην βασική κατεύθυνση δημιουργίας του παραπάνω αναγκαίου κινήματος, όλο τον κόσμο της νεολαίας να πλαισιώσει και να συμμετέχει στην αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

20/10 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 6.00 μ.μ.

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ

http://pnea-thess.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com