22 Οκτ 2016

Σάμος: προσαγωγές 15 αλληλέγγυων από το κέντρο κράτησης προσφύγων!


15 άτομα προσήγαγε η αστυνομία της Σάμου γιατί επισκέφτηκαν το κέντρο κράτησης προσφύγων του νησιού και μιλούσαν με τους πρόσφυγες. Πρόκειται για μέλη των δυνάμεων (Λαϊκή Αντίσταση - Α.ΑΣ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και Αντιφασιστική Κίνηση) και αγωνιστές που σε σύσκεψη τη περασμένη Κυριακή αποφάσισαν μια σειρά κινητοποιήσεις για το προσφυγικό.
Σε αυτές τις κινητοποιήσεις εντάσσεται και η σημερινή μαζική επίσκεψη στο κέντρο κράτησης. Να σημειωθεί ότι δε πρόκειται για κέντρο όπου υπάρχει κάποια δυσκολία στη πρόσβαση. Η είσοδος και η έξοδος γενικά είναι ελεύθερη και η αστυνομία βρίσκεται μόνιμα σε κοντινό σημείο.
Αφού πέρασε αρκετή ώρα με τους αλληλέγγυους να συζητούν με τους πρόσφυγες, χωρίς κανένα πρόσχυμα τους πλησίασαν αστυνομικοί και τους ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται εκεί παράνομα! Ζητήθηκαν άδειες για την επίσκεψη και αφού δεν υπήρχαν ζητήθηκαν ταυτότητες. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν όλοι, και με την απειλή ότι θα τους βάλουν χειροπέδες(!!!), προσήγαγαν τους 15 με το πρόσχημα της εξακρίβωσης ταυτότητας. Οι αγωνιστές βρίσκονται ακόμη στο αστυνομικό τμήμα Σάμου όπου οι διαδικασίες αναγνώρισης προχωρούν με αρκετά αργούς ρυθμούς.
Πρόκειται για ξεκάθαρη πράξη τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η κυβέρνηση, δια στόματος Μουζάλα, έχει εδώ και καιρό δηλώσει ότι δε μπορεί να μπαινοβγαίνει οποιοσδήποτε στα κέντρα κράτησης των προσφύγων και να τους "ξεσηκώνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: