...................

25 Σεπ 2016

Σχετικά με τις δικαστικές διώξεις αγωνιστών στην Κομοτηνή


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλουν το κλίμα τρομοκρατίας που πάει να επιβληθεί τις τελευταίες μέρες στην Κομοτηνή, μετά τη διαδήλωση της Κυριακής για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα, ζητώντας την καταδίκη των φασιστών δολοφόνων, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στο φασισμό και την πολιτική του συστήματος που τον εκτρέφει. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Κομοτηνή, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ κάποιων διαδηλωτών και δύο αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα λίγο πριν, είχαν φτάσει στο σημείο να ρίξουν μέχρι και χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο πλήθος που διαλυόταν. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω γεγονότος, οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν 4 προσαγωγές-απαγωγές το ίδιο βράδυ, ενώ την επόμενη μέρα εισέβαλλαν σε σπίτι συλλαμβάνοντας άλλα δύο άτομα, τα οποία σέρνονται σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Τα παραπάνω περιστατικά για μας συνδέονται με τη συνολικότερη αντιδραστική στροφή που παίρνουν τα πράγματα στη χώρα μας, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την καταστολή για όποιον έστω και διανοηθεί να αντιδράσει στην επίθεση που δεχόμαστε. Ενδεικτική και η παρουσία της αστυνομίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου πάνω από 5.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να «προστατέψουν» την πόλη. Η κατεύθυνση της φασιστικοποίησης και της τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, είναι βασική για το σύστημα προκειμένου με καλύτερους όρους να συνεχίσει την επίθεσή του σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Η μόνη απάντηση που μπορεί και πρέπει να δοθεί, είναι η μαζική και παρατεταμένη πάλη για την υπεράσπιση όσων με αγώνες έχουμε κατακτήσει, για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων που ετοιμάζεται. Για να μην περάσει η τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com