...................

24 Σεπ 2016

ΟΕΧΒΕ: Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας

ΠΡΟΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Στην πόλη της Καβάλας συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας απολύθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους ή για να ακριβολογούμε το σύνολο αυτών που δεν υπέκυψαν στις παράλογες απαιτήσεις του εργοδότη, συνολικά 180 εργαζόμενοι – 180 οικογένειες.
Απολύθηκαν, γιατί αρνήθηκαν να δεχθούν να γίνουν εργολαβικοί εργαζόμενοι με 14μηνη σύμβαση με το δικαίωμα του εργοδότη να τους απολύει ακόμη και την επόμενη ημέρα.
Έξι μήνες αγωνίζονται, έξι μήνες βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις έχοντας κάνει σαν έδρα τους ένα γεφύρι έξω από το εργοστάσιο, το γεφύρι αυτό έχει γίνει το σπίτι τους.
Παλεύουν απέναντι στον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Λαυρεντιάδη, του οποίου ο βίος και η πολιτεία του είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Γνωστό σε όλους είναι ότι δανειζόταν χρήματα από το τραπεζικό σύστημα, αγόραζε επιχειρήσεις που έστηνε από τη μία μέρα στην άλλη στη συνέχεια λάμβανε νέα δάνεια, για δήθεν ανάγκες των εταιρειών, που πήγαιναν στον προσωπικό του λογαριασμό αντί στις επιχειρήσεις.
Ο κύριος αυτός τύχαινε και τυχαίνει, μιας περίεργης ασυλίας από το πολιτικό μας σύστημα αποτέλεσμα αυτού ήταν αυτός να πλουτίζει και με το άνοιγμα και με το κλείσιμο των επιχειρήσεων ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι να μένουν άνεργοι και ο λαός να πληρώνει τις αρπαχτές και τα δάνεια, αυτού του κυρίου.
Ως Ομοσπονδία απευθυνόμαστε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας που αντιστέκεται απέναντι στην εξαθλίωση και στα ακραία εργοδοτικά φαινόμενα.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
• Απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε εργολαβική σχέση.
• Απολύθηκαν παράνομα με βάση το Νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.
• Απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση.
• Απολύθηκαν χωρίς να έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας.
• Απολύθηκαν με μηνύσεις χρησιμοποιώντας ψευδομάρτυρες για να στερηθούν όλα τα δικαιώματά τους.
• Απολύθηκαν γιατί ο εργοδότης ήθελε να φορτώσει στο λαό άλλα 300 εκατομμύρια χρέος.
• Κατηγορούνται όλοι για άνομες πράξεις ακόμα και ως εμπρηστές από την προσωποποίηση της ανομίας, ΚΥΡΙΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους.
Η προσπάθεια της πλήρης εργολαβοποίησης της εργασίας σε μια επιχείρηση που συγκαταλέγεται στις πιο ανθυγιεινές εργασίες, αν γινόταν πράξη είναι βέβαιο ότι σύντομα θα προεκτείνονταν και από άλλους εργοδότες.
Ευθύνη όλων μας είναι, να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την τελική δικαίωση, δυνατοί με ψηλά το κεφάλι όπως τους αρμόζει.
Ευθύνη όλων μας είναι, να τους στηρίξουμε και ηθικά και οικονομικά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα ενός μεγάλου δικαστικού αγώνα αλλά και να μπορούν στοιχειωδώς να ζουν τις οικογένειές τους.
Ως Ομοσπονδία γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η όποια δυνατή οικονομική στήριξη είναι πολύ σημαντική για τους απολυμένους συναδέλφους μας.
Ο λογαριασμός είναι :
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ EUROBANK
IBAN: GR2702607100000110102624301
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΡΒΑΛΗΣ
Για όποιες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του Σωματείου συν. Βογιατζίδη Νικόλαο 6955244204 και με την ταμία συν. Τσεντεμεΐδου Παρασκευή 6947099705.
Για την Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε.ΘΕΟΧΑΡΗΣ                 Ι.ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ

Εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com