...................

17 Σεπ 2016

Αντιφασιστικές πορείες στο Κερατσίνι

Ολοκληρώθηκαν γύρω στις 8 το βράδυ οι φετινές διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το φασίστα Ρουπακιά. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, η 18 του Σεπτέμβρη αποτέλεσε μέρα αγώνα και εκδήλωσης των αντιφασιστικών συναισθημάτων του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Οι φετινές διαδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από μειωμένη συμμετοχή κόσμου σε σχέση και με τις διαδηλώσεις των προηγούμενων ετών και με λιγότερο παλμό θα μπορούσε να πει κάποιος. Δείγμα της κατάστασης που βρίσκεται το εργατολαϊκό κίνημα και η αριστερά συνολικότερα αλλά και του ευρύτερου ''μουδιάσματος'' της περιόδου όπως αυτό εκφράστηκε και στη διαδήλωση της ΔΕΘ.
Παρ’ όλα αυτά ήταν μια πρώτη ευκαιρία για λαϊκό κόσμο και νεολαία να διαδηλώσει μαζί με τα αντιφασιστικά του αισθήματα και συνολικότερα ενάντια στη πολιτική της φτώχειας, της φασιστικοποίησης, της εξαθλίωσης, των πολέμων και του ξεριζώματος των προσφύγων.

Οι οργανώσεις ξεκίνησαν τις προσυγκεντρώσεις τους από διάφορα σημεία της οδού Παύλου Φύσσα, με τη φετινή διαδήλωση να χαρακτηρίζεται, εκτός από τη μειωμένη συμμετοχή, και από την έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού για κοινή προσυγκέντρωση και πορεία.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία είχε προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Παύλου Φύσσα και Σαλαμίνος, είχε προηγηθεί παρέμβαση στη γειτονιά με προκηρύξεις που διακινούσε τις προηγούμενες μέρες ενόψει των διαδηλώσεων.
Η πορεία της ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 και μέσα από τους δρόμους της γειτονιάς κατέληξε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Φύσσας, μοιράζοντας προκήρυξη. Οι κάτοικοι για άλλη μια χρονιά ήταν θετικοί και αρκετοί μπήκαν στη διαδήλωση.

Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. πορεύτηκε με αρκετή μαζικότητα και αγωνιστικό παλμό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό, αλλά και συνθήματα που σύνδεσαν το φασισμό, τη φασιστικοποίηση και το χτύπημα στις δημοκρατικές ελευθερίες με τη συνολικότερη επίθεση που διεξάγεται απέναντι στο λαό. Καλώντας τον κόσμο να συνδέσει το χέρι που οπλίζει τους φασίστες με την πολιτική που θέλει το λαό υποταγμένο, χωρίς δικαίωμα στη δουλειά, στις σπουδές, στη ζωή, σύνδεση που είναι ζητούμενη και για τις μάχες που έρχονται μέσα στη χρονιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com