....................................................

27 Σεπ 2016

Για τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ


Εβδομάδα Γενικών Συνελεύσεων για τις ΕΛΜΕ της χώρας. Εβδομάδα που:
- Η κυβέρνηση ψηφίζει (Τρίτη 27/9) την παράδοση μετά το Ελληνικό κι άλλου δημόσιου πλούτου (ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ - ΔΕΥΑΘ κα) στο ξένο κεφάλαιο και νέα μέτρα για το ασφαλιστικό.
- Συζητούνται (Τετάρτη 28/9) στη Βουλή οι εξελίξεις στην παιδεία με τους σημερινούς μνημονιακούς να καβγαδίζουν με τους χθεσινούς ποιος είναι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών.
- Οι παρατάξεις βάζουν τέλος στην “αγωνία” μας καθώς καταθέτουν τους υποψήφιους τους για αιρετούς του κλάδου και
- Η ΟΛΜΕ κάνει την (έχουμε χάσει το μέτρημα) παράσταση διαμαρτυρίας (Δευτέρα 26/9) στο υπουργείο παιδείας.
Τα παραπάνω είναι μικρό δείγμα της κατάστασης. Η κυβέρνηση δε σταματά την επίθεσή της ενάντια στον εχθρό λαό και ο συνδικαλισμός της ήττας και της υποταγής σαλπίζει συνεχώς υποχώρηση.
Η “κανονικότητα” που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, είναι η συντριβή κάθε δικαιώματος στην εργασία, στην υγεία, στη παιδεία, στη σύνταξη, στη κατοικία, στο ρεύμα, στο νερό, …στη ζωή. Με μια χωρίς όρια επιχείρηση πολιτικού ψεύδους και απατεωνιάς, κάνουν το μαύρο-άσπρο, καμώνονται διαφωνίες με την μνημονιακή αντιπολίτευση, αλλά έχουν βάλει και θα συνεχίζουν να βάζουν την υπογραφή τους στη γενικευμένη, στην ολοκληρωτική επικράτηση της εξαθλίωσης, του κοινωνικού-εργασιακού μεσαίωνα.

Σ’ αυτό το ατελείωτο κυνηγητό της ζωή μας, προστίθεται και άλλη μαυρίλα καθώς τα σύννεφα του πόλεμου πυκνώνουν επικίνδυνα στη περιοχή μας. Όλοι οι φονιάδες και οι ληστές του πλανήτη, παρεμβαίνουν βομβαρδίζοντας, σπέρνοντας θάνατο, προσφυγιά και δυστυχία. Και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό (παλιό και νέο) πιστός υπηρέτης των αφεντικών του (ΗΠΑ–ΕΕ αυτών δηλαδή που αποκαλεί εταίρους και σύμμαχους) εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους, βυθίζοντάς τη παραπέρα στη δίνη της αιματοχυσίας που δραματικά έχει ανοίξει στη γειτονιά μας.

Στην εκπαίδευση έχουμε πλήρη διάλυση-ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, ένταση των ταξικών φραγμών-χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού μας να σπουδάζουν, παραπέρα συρρίκνωση του “δωρεάν” στη δημόσια εκπαίδευση. Κάθε βδομάδα που περνά και μια νέα εγκύκλιος έρχεται να παραβιάσει ωράρια ή να περικόψει ώρες δημιουργώντας τεχνητές υπεραριθμίες. Ξεζουμίζουν τους εκπαιδευτικούς στέλνοντας τους και σε 5 σχολεία σε Α/θμια και Β/θμια, σε απογευματινά ΙΕΚ για να καμώνονται ότι καλύπτουν τα κενά και να μη κάνουν διορισμούς. Συγχωνεύουν - κλείνουν σχολεία και τμήματα ή να τα γεμίζουν με 28-30 μαθητές για να προπαγανδίζουν ότι το εκπαιδευτικό δυναμικό που έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3 τα τελευταία χρόνια φτάνει και περισσεύει και κυρίως περισσεύει(!).


Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Δε μπορεί να συμβεί όμως αυτό όσο διατηρείται το βαρύ κλίμα μοιρολατρίας και αδράνειας που τροφοδοτείται από τη μακρόχρονη κυριαρχία διαλυτικών αντιλήψεων «εταιρισμού», «κοινωνικού διαλόγου» - δηλαδή ταξικής συνεργασίας. Δε μπορεί να το κάνει πράξη το συνδικαλιστικό κίνημα όπως το ξέραμε, της διάλυσης, του εικονικού κινήματος, των μόνιμων υποχωρήσεων, των τροπολογιών και της συνδιοίκησης. Σε όλη αυτή την κατάσταση, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και όλος αυτός ο «συνδικαλισμός» των ΚΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ, ο «συνδικαλισμός» της ατομικότητας και της «σωστής και δίκαιης εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου».

Το κλίμα της ηττοπάθειας και τελικά της υποταγής μπορεί και είναι ανάγκη να ανατραπεί. Nα είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν. Να συζητήσουμε, να αντιπαρατεθούμε με τις αδιέξοδες συνδιαχειριστικές λογικές, να αποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε πρόγραμμα δράσεων–συλλαλητηρίων-διαδηλώσεων - απεργιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Οχι για να καλύψει ”αγωνιστικά” τα εκλογικά κατεβάσματα στα ΠΥΣΔΕ -ΚΥΣΔΕ κλπ. Ούτε για να επενδυθεί σε κοινοβουλευτικούς καβγάδες,. Οχι τουφεκιά, αλλά αναγκαίο βήμα για να σπάσει την αδράνεια στο εσωτερικό του κλάδου συγκροτώντας τον σε αγωνιστική κατεύθυνση και να γίνει αφετηρία για δυνάμωμα και κλιμάκωση της πάλης . Για να γίνουν και άλλα βήματα σοβαρών και μαζικών αγώνων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
- Για ανατροπή όλου του πρόσφατου θεσμικού πλαισίου που παράγει απολύσεις αναπληρωτών, ελαστικοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια.
- Όχι στη διάσπαση του κλάδου και στην ανθρωποφαγία
- Για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
- Για την ανατροπή νέων και παλιών μνημονίων, της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ
- Με σωματεία εργαλεία πάλης στα χέρια των εκπαιδευτικών-Οχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com