....................................................

8 Σεπ 2016

Ο φόβος του ακραίου και εγκληματία τιμονιέρη!


Η 9 Σεπτεμβρίου είναι η  επέτειος από το θάνατο του Μάο, το 1976.
Είναι μια "επιλεκτική επέτειος" έγραψε ο Guardian, αναφερόμενος στην κατ' αυτούς ιστορία των εγκλημάτων, των παραλείψεων ή των ακροτήτων που δήθεν στιγμάτισαν τη ζωή του Κινέζου ηγέτη.
Ίσως μάλιστα να παραείναι επιλεκτική για όλους αυτούς αφού το σύγχρονο καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό καθεστώς της Κίνας επιχειρεί να ξεχάσει την ακρότητα του ανεκπλήρωτου οράματος του πραγματικού σοσιαλισμού για τον οποίο αγωνίστηκε ο κινέζικος λαός με τη καθοδήγηση των επαναστατικών δυνάμεων. Μια ανεκπλήρωτη ακρότητα που μπορεί αυτοί που αφεντεύουν τώρα τη Κίνα, και όλο το πλανήτη, να κατάφεραν να την αποτρέψουν αλλά και που πάντα θα τους τρομάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com