...................

15 Σεπ 2016

Για την αστυνομοκρατία στην πορεία της ΔΕΘ

Ωραίο πράγμα η Δημοκρατία. Και ακόμα καλύτερο να την υπερασπίζεσαι. Το ερώτημα είναι όμως ποιος την υπερασπίζεται απέναντι σε ποιον. Τον τελευταίο καιρό, δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να διακρίνουμε τις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης που έφερνε την ελπίδα, και των κυβερνήσεων της επάρατου Δεξιάς. Η υποκρισία παίρνει και δίνει τον τελευταίο χρόνο, και με αφορμή την τελευταία διαδήλωση στην ΔΕΘ είναι ώρα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν αυτές τις μέρες, βλέπουμε να διεξάγεται μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση. Ελικόπτερα, κλούβες , περιπολικά και ΜΑΤ, έχουν κατακλύσει την πόλη. Μήπως όλοι αυτοί συγκεντρώθηκαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης, να χτυπήσουν το οργανωμένο έγκλημα; Σε καμία περίπτωση. Ο σκοπός παρουσίας τους και τα μηνύματα που αυτή θέλει να περάσει , είναι ευθέως ενάντια στον λαό της Θεσσαλονίκης και στο ελληνικό λαό γενικότερα. Ενός λαού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, βιώνει στο πετσί του τις συνέπειες της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Μιας κρίσης που μόνο δεινά και φτώχεια φέρνει στους λαούς. Αυτή την πολιτική ήρθε να συντηρήσει και να συνεχίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μαζικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση τον χειμώνα, υπό τις επιταγές των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Τσάκισμα εργατικών κατακτήσεων και δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι το "φάρμακο" του συστήματος, έτσι ώστε να ξεπεράσει την κρίση του.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, οι λαϊκές μάζες, με εμφανή τα σημάδια της ήττας και της αποσυγκρότησης , καθώς και με μειωμένη μαζικότητα, βγήκαν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη εξ αφορμής της πρώτης μέρας της ΔΕΘ, να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ –ΔΝΤ. Και πώς ακριβώς η "φιλολαϊκή" αυτή κυβέρνηση αντιμετωπίζει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση; Γεμίζει τους δρόμους ΜΑΤ και ασφαλίτες και εξαπολύει ένα κύμα τρομοκρατίας, ελέγχων και καταστολής. Πού είναι τα κυβερνητικά στελέχη που διαδήλωναν μαζί με τον κόσμο πρόπερσι; Πού είναι οι συριζαίοι βουλευτές που ανέμιζαν τις σημαίες της αλλαγής και του πρώτη φορά αριστερά; Κρυμμένοι πίσω από τις κλούβες της αστυνομίας, γίνονται όλο και πιο άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους. Αυτή είναι η κατάντια όσων πιστεύουν ότι με την λήψη της κυβερνητικής εξουσίας σε αυτό το σύστημα, θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο της δουλειάς. Τρομοκρατία, ξύλο, συλλήψεις (εξ αριστερών φυσικά), είναι οι τρόποι με τους οποίους το σύστημα και οι εκπρόσωποί του επιβάλλονται σ τον λαό. Απέναντι σε αυτό, εμείς αντιπαρατάσσουμε τον άλλο δρόμο. Τον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή, εμείς προτάσσουμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Στον δρόμο, στην διαδήλωση,στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, σπάμε το κλίμα της απογοήτευσης και της συστημικής τρομοκρατίας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην προσπάθεια αντιδραστικοποίησης-φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Ξέρουμε ότι ο μαζικός λαϊκός αγώνας , είναι ο μόνος δρόμος για την επανάκτηση των δικαιωμάτων μας στην δουλεία και στην ζωή. Έχουμε δει πολλές φορές τι συμβαίνει όταν οι λαοί-μαζί και ο δικός μας- παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και πώς αντιμετωπίζουν εκείνους που τους δέρνουν, τους συλλαμβάνουν, τους τρομοκρατούν. Και αυτό θα ξανασυμβεί.

"Κόκκινος Σκύλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com