16 Σεπ 2016

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - συγκέντρωση στο Κερατσίνι

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Στο κέντρο του Κερατσινίου τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» αποφάσισαν να “τιμωρήσουν” τον Παύλο για την αντιφασιστική του τοποθέτηση και δράση. Ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς με την υποστήριξη των υπόλοιπων χρυσαυγιτών δεν δίστασε να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου.
Ήταν η εποχή που η «Χρυσή Αυγή» με τις πλάτες του επίσημου πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύει σχεδόν καθημερινά τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, απεργούς εργάτες και όποιους θεωρούσε πως θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στα βρώμικα και αρρωστημένα ιδεολογήματα της. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έβγαλε το λαό στο δρόμο. Η αγανάκτηση και η οργή που ξεχύθηκε στους δρόμους απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων και το θάνατο στο φασισμό.
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια μέχρι να αρχίσει η δίκη των μελών της «Χρυσής Αυγής» τον Απρίλιο του 2015. Στις εκλογές του Γενάρη που είχαν προηγηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να εξαργυρώσει την λαϊκή οργή σε ψήφους, εξαγγέλλοντας μεταξύ άλλων την παραπομπή της «Χρυσής Αυγής» σε δίκη. Με καθυστερήσεις και διαδικαστικές προφάσεις ροκανίστηκε το 18μηνο της προφυλάκισης για κάθε ένα από τα αδικήματα του Ρουπακιά ώστε να αφεθεί ελεύθερος το Μάρτιο του 2016.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς έχει αποφυλακιστεί και οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» ρίχνουν το δηλητήριο τους από τα έδρανα της Βουλής. Το σύστημα έχει αποφασίσει πως χρειάζεται τα φασιστικά μορφώματα στην βίαιη επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργάτες, τους μετανάστες και τον υπόλοιπο λαό. Αποτελούν εφεδρείες του και δεν σκοπεύει να τις τσακίσει.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις προς το λαό και με συνέπεια υπηρετούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Εκμεταλλεύονται την απογοήτευση που έχει επικρατήσει στο λαό και προχωρούν την αντιλαϊκή επίθεση. Το χτύπημα των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται υπό διωγμό και μέσα στην εξαθλίωση αποτελούν την απάντηση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος στην κρίση του.
Η πραγματικότητα επιβεβαίωσε αυτό που πολλές φορές έχει διδάξει η ιστορία, πως το ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ! Την ίδια στιγμή που ο φασισμός κερδίζει έδαφος οι κομμουνιστικές και επαναστατικές απόψεις διώκονται σε όλη την Ευρώπη. Με το πρόσχημα της τρομοκρατίας αγωνιστές όπως αυτοί της ΑΤΙΚ στην Γερμανία σέρνονται στις φυλακές και στα δικαστήρια διωκόμενοι για τις ιδέες τους.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Με οργανωμένη πάλη να αντισταθούμε στο φασισμό, τον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Σαλαμίνας και Παύλου Φύσσα (πρ. Τσαλδάρη), 6:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com