....................................................

22 Σεπ 2016

Τρίκαλα: το πρόγραμμα της ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πρόγραμμα της ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της πολύ σημαντικής ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη, που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, με τίτλο « Η Ρόζα Ιμβριώτη και η Ειδική Αγωγή». Πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Αφορά στη μεγάλη Παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη, που ήταν και ταυτοχρόνως αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Τρικάλων, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα (Ομήρου & Θεμιστοκλέους), στα Τρίκαλα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Η ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2016
Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»

9:30-9:45: Προσέλευση
9:45-10:00: Καλωσόρισμα-Χαιρετισμοί

Πρώτο μέρος
Συντονίζει η Βασιλική Κάκλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων.

10:00-10:10: Αθανασία Τσιοτινού, Φιλόλογος-Θεατρολόγος, Γ.Γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Τρικάλων: «Για να αλλάξουμε τον άνθρωπο, πρέπει να γίνουμε εμείς πρώτα άνθρωποι». Ένα σύντομο βιογραφικό της Ρόζας Ιμβριώτη.
10:10-10:30: Μαρία Μποντίλα, Δρ Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ: «Η Ρόζα Ιμβριώτη μέσα από τις ριζοσπαστικές θέσεις της για την εκπαίδευση».
10:30-10:45: Ιουλία Κανδήλα, Δρ Ιστορίας της Εκπαίδευσης, σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων ν. Τρικάλων: «Οι θέσεις της Ρόζας Ιμβριώτη για την διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. Μια επίκαιρη συζήτηση».
10:45-11:15: Συζήτηση-Διάλειμμα.

Δεύτερο μέρος
Συντονίζει ο Κώστας Μιχαλάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Τρικάλων.

11:15-11:30: Μαρία Λέγγα, Φιλόλογος, ειδική παιδαγωγός: Το Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών. Το «Σχολείο της Ρόζας».
11:30-11:45: Μαρία Ρέντα, ειδική παιδαγωγός, δασκάλα-φιλόλογος, MeD ειδικής αγωγής, Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Τρικάλων: «Το αίτημα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σήμερα».
11:45-12:00: Αλέκα Κίτου, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων: «Η καθημερινότητα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων».
12:00-12:30: Συζήτηση-Λήξη ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com