...................

25 Σεπ 2016

Γιάννενα: Η ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις "Λευκές Νύχτες"


ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Σάββατο 29 Οκτώβρη προτείνουν διάφοροι επιχειρηματίες των Ιωαννίνων υποστηριζόμενοι απ το δήμο να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μέχρι αργά τη νύχτα. Λευκή Νύχτα τη λένε. «Ευρωπαϊκή επιτυχία που έρχεται και στα Γιάννενα». Δεν είναι πολιτική κίνηση υποστηρίζουν. Για να «τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να προβληθεί η πόλη».
Αλήθεια αυτά τα μαγαζιά μόνα τους θα δουλέψουν μέχρι αργά τη νύχτα; Ή μήπως θα μοιράσουν τα κέρδη τους στους εμποροϋπαλλήλους που είναι ήδη απλήρωτοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Αυτή η κίνηση είναι ενταγμένη στην επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, που θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε απλά εργαλεία, για την αύξηση των κερδών τους. Είναι η ίδια κατεύθυνση που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και τις Κυριακές. Είναι η κατεύθυνση των ΔΝΤ και της ΕΕ που υπηρετήσαν  πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τώρα υπηρετεί και η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Αυτή είναι λοιπόν η Ευρωπαϊκή «επιτυχία»! Τα ελαστικά ωράρια, παρέα με την ανεργία και την απλήρωτη εργασία. Η κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο εργασιακός μεσαίωνας. Οι Λευκές Νύχτες είναι άλλη μια επίθεση στα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
ΕΝΑ  ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.   
Το δρόμο της ταξικής ενότητας και της μαζικής αντίστασης. Μόνο αυτός μπορεί να ανακόψει τον εργασιακό μεσαίωνα.
Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις!
Να κάνουμε τα πρώτα βήματα αντίστασης σπάζοντας την ηττοπάθεια.
Να φτιάξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς εστίες αντίστασης μέσα απ’ τη δική μας συνεννόηση. Εργαζόμενος με εργαζόμενο! Να βάλουμε βάσεις για ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης – διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που θέλει να μας εξαθλιώσει.
ΚΑΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ !
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com