...................

16 Σεπ 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για τον Χρήστο Μπίστη

Από τη συμμετοχή του στο διήμερο για τη ΜΠΠΕ, 5 Ιούνη 2016
Με μεγάλη θλίψη μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο σ. Χρήστος Μπίστης. Ένας μαχητής που από τα νεανικά του χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στα χρόνια της δικτατορίας αλλά και πιο πριν, ανέπτυξε σημαντική πολιτική δράση και ίδρυσε μαζί με άλλους αγωνιστές το ΕΚΚΕ, το 1970. Το 1973, μαζί με άλλους συντρόφους του, ήρθε παράνομα στην Ελλάδα. Αρχές του '74, συλλαμβάνεται μαζί με άλλους συντρόφους του, βασανίζεται και φυλακίζεται. Απελευθερώνεται λίγους μήνες αργότερα, με την πτώση της φασιστικής χούντας. Για δεκαετίες, με πίστη στην επαναστατική υπόθεση και αισιοδοξία, αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος.

Ο σύντροφος Χ. Μπίστης ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Γεννήθηκε στην Αθήνα από σπουδαίους γονείς, που υπηρέτησαν το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας και έζησαν έναν αιώνα. Έχασε και σε μικρή ηλικία τον αδερφό του Αντρέα, που κι αυτός ήταν στέλεχος του ΕΚΚΕ. Εμείς τον ζήσαμε από πολύ κοντά, όταν ιδρύσαμε τη Μαχόμενη Αριστερά και δικαιολογημένα έγινε ένας αγαπημένος μας φίλος και σύντροφος.

Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων των οργανώσεων της επαναστατικής Αριστεράς και εμείς υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε και για τον ίδιο. Για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας και για τα νέα παιδιά.

Το ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συντρόφους και τους συγγενείς του.

Ο Χρήστος θα ζει στους αγώνες μας!

Αθήνα 15-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com