...................

23 Σεπ 2016

Ένας κάποιος Γιάννης…

Μας το πρότεινε μια φίλη του μπλοκ λέγοντας "Βέβαια, ούτε ιδιαίτερα πολιτικό είναι, τονίζει μόνο την προσωπική ευθύνη, αλλά είναι καλογραμμένο". Θα μπορούσε κανείς να πει κι άλλα. Επειδή όμως θεωρούμε ότι κάπως έτσι βιώνει τα γεγονότα η πλειοψηφία του λαού μας όντας πιεσμένος από χίλιες μεριές είπαμε να το δημοσιεύσουμε.
Στο χέρι μας είναι οι "Γιάννηδες" να πάνε κι άλλα βήματα παρά πέρα και αντί να απεχθάνονται απλά τις φασιστικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές διαδηλώσεις να συμμετέχουν στις άλλες. Αυτές που ο λαός μας αντιστέκεται, διεκδικεί και παλεύει να ανατρέψει τις πολιτικές ιμπεριαλιστών και ντόπιου κεφαλαίου που εξαθλιώνουν λαούς, καταστρέφουν τις χώρες τους και τους μετατρέπουν σε πρόσφυγες. Σε αυτές που στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο!

Ένας κάποιος Γιάννης…

γράφει ο Κώστας Ζαφείρης

Τον Γιάννη τον γνωρίζω αρκετό καιρό. Παλιότερα είχε μικρή επιχείρηση στην οποία ήμουν πελάτης. Δεν πήγε καλά το μαγαζί του, το πάλεψε, χρεώθηκε κι έκλεισε. Το άνοιξε βλέπετε το 2011 μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία. Χαθήκαμε για κάποιο διάστημα. Μετά ξαναβρεθήκαμε στο βενζινάδικο που δουλεύει τώρα. Μερικής απασχόλησης. Ούτε καν ολόκληρο μεροκάματο.
Πολιτικά δεν μιλήσαμε ποτέ, δεν τον πολυένδιεφερε κιόλας. Μόνο γενικότητες που μου έδωσαν να καταλάβω ότι ανήκε σε αυτούς τους όχι λίγους που νιώθουν προδομένοι από επιλογές και καταστάσεις. Πρόσφατα έμαθα, όχι από τον ίδιον, ότι ο Γιάννης ήταν θύμα της μικροεγκληματικότητας που συνδέεται με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στο νησί μας.
Τον συνάντησα την άλλη μέρα της γνωστής συγκέντρωσης «αγανακτισμένων νοικοκυραίων» με τα έκτροπα της περασμένης Τετάρτης. Δαγκωμένος ήμουνα. Στο κάτω κάτω ο Γιάννης είχε και «προσωπικούς λόγους» να είναι εκεί.
– Πήγες στην Πλατεία χτες βράδι ρε Γιάννη;
– Πλάκα κάνεις; Ούτε από μακριά! Και μόνο που είδα τις μούρες που ήταν στα κουμάντα έφτανε να πάρω δρόμο από κει.
Γράφτηκε κάπου πρόσφατα ότι ο τόπος είναι μικρός, όλοι γνωριζόμαστε και άλλοθι για δήθεν παραπλανημένους δεν υπάρχουν. Έτσι είναι. Όταν αθροίζεσαι πίσω από ρατσιστές και φασίστες ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις, κανείς δεν σε παραπλάνησε. Εμένα μου το επιβεβαίωσε ένας κάποιος Γιάννης…

http://www.aplotaria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com