....................................................

16 Σεπ 2016

Το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο δεν μπορεί να αποτελεί συγχωροχάρτι για την κυβερνητική πολιτική

Η δίκαιη οργή για το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο δεν μπορεί να αποτελεί συγχωροχάρτι για την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική (και) στο ζήτημα των προσφύγων

Και ξαφνικά έγιναν όλοι ευαίσθητοι και αντιρατσιστές. Με αφορμή την απαράδεκτη, ρατσιστική και φασιστική απόφαση Συλλόγου Γονέων στο Ωραιόκαστρο (την οποία, ουσιαστικά κάλυψε η ΝΔ!) και τα φασιστικά παραληρήματα του εκεί Δημάρχου, βρήκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ευκαιρία να «καθαρθεί» από τις αμαρτίες της και να πουλήσει υποκριτικά ευαισθησία και αντιρατσισμό. Και με τη βοήθεια αστικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (ραδιοτηλεοπτικών ή ηλεκτρονικών), τα οποία χύνουν χωρίς καμία ντροπή στις ειδήσεις τους καθημερινά το δηλητήριο του ρατσισμού, βρήκε την ευκαιρία να προσπαθήσει να χτίσει προοδευτικό προφίλ.
Ποιος; Η κυβέρνηση που έχει στοιβάξει εξήντα χιλιάδες ανθρώπους σε σύγχρονα γκέτο, η κυβέρνηση που εφαρμόζει αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ, η κυβέρνηση που δίνει στρατιωτικές βάσεις στους φονιάδες ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δημιουργούν με τους πολέμους τους τις καραβιές προσφύγων, ΑΥΤΗ η κυβέρνηση… αγανάκτησε με τα αποτελέσματα της πολιτικής της!
Το κακό δεν εξαντλείται στα επικοινωνιακά κυβερνητικά τρικ. Αλλά επεκτείνεται και στην ήττα ή τις αυταπάτες ενός προοδευτικού δυναμικού που νομίζει ότι σε συνεργασία με αυτή την κυβέρνηση θα μπει φραγμός στην αντίδραση και στο φασισμό. Δυστυχώς τα δύο μπλοκ δεν είναι από τη μία ο Σύλλογος Γονέων του Ωραιοκάστρου και από την άλλη «όλοι εμείς οι υπόλοιποι ευαίσθητοι». Οσο μας αφορά τουλάχιστον, εμείς είμαστε αντίθετοι όχι μόνο στο φασισμό και το ρατσισμό, αλλά και σε όσους με την πολιτική τους αποθρασύνουν αυτά τα αντιδραστικά φαινόμενα. Είμαστε αντίθετοι και στο φασισμό αλλά και σε αυτούς που «αγκαλιάζουν στοργικά» την ειλικρινή ευαισθησία απλών ανθρώπων την ίδια στιγμή που χορεύουν και γλεντάνε στα νατοϊκά φόρα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ με την τεράστια θητεία του στον οπορτουνισμό και τη διγλωσσία, επιχειρεί ταυτόχρονα με το ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής επίθεσης να αποκτήσει και τον υποτίθεται φιλολαϊκό βραχίονά του (αριστερής αμφισβήτησης), εμείς ξέρουμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από το ψέμα.
- Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες – Διεκδικούμε από το κράτος ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, περίθαλψης, παιδείας, συνθηκών ζωής για τα θύματα της ιμπεριαλιστικής – καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
- Ελεύθερη μετακίνησή τους και νόμιμα χαρτιά παραμονής και ταξιδιού.
- ΟΧΙ στα γκέτο και τους εγκλεισμούς.
- ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμία διευκόλυνση της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής.
- Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό – παλεύουμε για ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


agkinekp.blogspot.gr
Σεπτέμβρης '16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com