...................

29 Σεπ 2016

Ο σφαγέας της.... ΓκερνιΚανά!

προδημοσίευση από τη Προλεταριακή Σημαία (1/10/16)

“Η σφαγή της Κανά, με τα σκοτωμένα ανάπηρα ιδρυματικά παιδιά, που δεν τα έκλαψε καμιά μάνα μας είχε τσακίσει. Η βόμβα είχε βρει το καταφύγιο και σαν θηρίο σκόρπισε τρόμο και φωτιά”. Με αυτές τις λιγοστές λέξεις περιγράφει μια σκηνή από το μαζικό έγκλημα ο έλληνας δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης που βρίσκονταν εκείνο τον καιρό στον Λίβανο. Ήταν 18 Απριλίου του 1996, είκοσι και κάτι χρόνια από σήμερα, όταν το ισραηλινό πυροβολικό έβαλε στόχο έναν καταυλισμό αμάχων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο, στο μικρό χωριό Κανά. Εκατόν έξι και νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες ήταν ο απολογισμός όταν σταμάτησαν να σκάνε τα βλήματα. Τα περισσότερα θύματα ήταν μικρά παιδιά! Οι ερευνητές του ΟΗΕ που ασχολήθηκαν με όσα συνέβησαν στα συμπεράσματα τους δεν είχαν καμιά αμφιβολία ακόμα και όταν αναγκάστηκαν να μασήσουν τα λόγια τους. Για μια ακόμη φορά οι ισραηλινοί μίλησαν για αντισημιτική προπαγάνδα! Στην πραγματικότητα η επίθεση έγινε επί τούτου και κατόπιν κατόπτευσης της περιοχής από μη επανδρωμένο αεροπλάνο. Η ισραηλινή επιχείρηση “Σταφύλια της Οργής” σημαδεύτηκε από το αίμα αθώων παιδιών αλλά και από την ηρωική αντίσταση των λιβανέζων μαχητών της Χεζμπολά που κατάφεραν ισχυρά πλήγματα στο γόητρο του στρατού εισβολής.. Αυτό έπρεπε να πληρωθεί με αίμα αθώων! Πρωθυπουργός, επικεφαλής των εγκληματιών στο Τελ-Αβίβ, ήταν ο Σιμόν Πέρες. Αυτός που δύο χρόνια νωρίτερα του είχε δώσει συνεταιρικά το Νόμπελ Ειρήνης η Σουηδική Ακαδημία.

Ο Ρόμπερτ Φισκ στον Ιντιπέντεντ, παραμονές της κηδείας του Πέρες, στην οποία ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν για να επιδείξουν την υποκρισία τους πολλοί ηγέτες, σύμμαχοι των σιωνιστών, είναι σαφής: “ Όταν μαθεύτηκε ότι πέθανε ο Σιμόν Πέρες, όλοι φώναξαν «Ειρηνοποιός!», όμως όταν εγώ άκουσα την είδηση του θανάτου, στο μυαλό μου ήρθαν αίμα, φωτιά και σφαγή. Είχα δει τα αποτελέσματα: μωρά κομματιασμένα, πρόσφυγες να ουρλιάζουν, κορμιά να σιγοκαίγονται....Μετρήστε, αν μπορείτε, πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί η λέξη «ειρήνη» στα επικήδεια άρθρα τις επόμενες ημέρες. Μετά μετρήστε πόσες φορές θα αναφερθεί η λέξη Κανά”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com