...................

27 Σεπ 2016

Οι Αλληλέγγυοι Αλεξάνδρειας για τις αποφάσεις γονέων στα σχολεία της Αλεξάνδρειας

Οι Αλληλέγγυοι Αλεξάνδρειας ανακοίνωσαν:

– Με αφορμή τα πρόσφατα άκρως λυπηρα φαινόμενα και συμπεριφορές που παρουσιάστηκαν απο γονείς,και τα θεσμικά τους όργανα στην Αλεξάνδρεια, σχετικά με την ένταξη των προσφυγοπουλων του 722 ΤΜΧ στα σχολεία μας, διαλέξαμε να σπάσουμε την σιωπή μας.

– Είμαστε απο αυτούς που στάθηκαν αλληλέγγυοι απο την πρώτη στιγμή που έφτασε αυτή η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή μας. Απο αυτους που έγιναν και τότε αποδέκτες διαφόρων ξενοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων απο την μία, αλλά και μιάς τεράστιας αποδοχής και στήριξης απο την τοπική κοινωνία απο την άλλη.

– Θεωρούμε οτι τα πρόσφατα γεγονότα είναι το φυσικό αποτέλεσμα της οργανωμένης απόσυρσης της Πολιτείας και των Δημοτικών παρατάξεων απο το πιο σοβαρό θέμα, την πιθανή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία μας.Αυτό βέβαια δεν συνέβη σε μιά μέρα: όταν οι προαναφερόμενοι εκχώρησαν στήν κυριολεξία όλες τις αρμοδιότητες σε ξενόφερτες ΜΚΟ,αμφιβόλου πιστοποίησης και με εταιρικά χαρακτηριστικά, οι οποίες ουδεμία σύνδεση έχουν με την τοπική κοινωνία, έστηναν εκούσια το σκηνικό για τέτοιες συμπεριφορές και αντιδράσεις.Οταν με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα αποθάρρυνονταν οι ντόπιοι εθελοντές,όταν δεν υπήρξε εξ αρχής ούτε ένα ουσιαστικό κάλεσμα σε μαζικούς φορείς ώστε να ανοίξει η συζήτηση, να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι πτυχές του θέματος,να φύγουν οι όποιες φοβίες με την φυσική επαφή με τα υποκείμενα,όλα τα πρόσφατα γεγονότα είναι απλά η λογική συνέχεια.

– Και η συγκεκριμένη συμπεριφορά έχει φυσικά πολιτικό πρόσημο: καθότι ως γνωστόν,οι ξενοφοβικοι έχουν πολλά "ψηφαλακια",και κάποιοι καθορίζουν και προσαρμόζουν την ψευδεπίγραφη στάση τους ανάλογα με αυτά.

– Μερίδιο ευθύνης φέρουν βέβαια και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Παιδείας,τα οποία δεν μπορούν να πείσουν για το αγνό των προθέσεων τους για τα Προσφυγοπούλα,όταν οι ίδιοι για χρόνια σιωπούσαν για τις συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία-αν δεν υπονόμευαν για χάρη της προσωπικής τους " αξιολόγησης " την ίδια την ύπαρξη κάποιων σχολείων.

– Μεγάλες ευθύνες φέρει και η εκκλησία:ακόμα και σήμερα ανέχεται κάποιους ιερείς να κάνουν κηρύγματα μίσους απο την ωραία πύλη διαφόρων εκκλησιών 'η σε δημόσιες εκδηλώσεις: μιλώντας για "αφελληνισμο" και "μουσουλμανοποίηση",ανοίγουν τον δρόμο σε πολιτικά εξαμβλωματα της ακροδεξιάς.

– Δείγμα γραφής αποτελεί επίσης το να επιβάλλεις τον κοινωνικό αποκλεισμό,την ίδια ώρα που επικαλείσαι οτι είσαι θύμα του:και αναφερόμαστε σε όσα συνέβησαν στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου.

– Αντί όλης αυτής της παράνοιας και της ρητορικής μίσους,στο όνομα της καταγωγής και της κουλτούρας μας,απαιτούμε:

– Tην άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε σπίτια,ενοψει και του επερχόμενου βαρύ χειμώνα της Ημαθίας:μιά και τα χρήματα έρχονται σωρηδόν απο την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ,αλλά δεν καταλήγουν τελικά στους πρόσφυγες.

– Tην ένταξη των προσφυγοπουλων στα σχολεία μας:διότι κάποιοι προφανώς ξεχνούν οτι είναι ΔΗΜΟΣΙΑ,και όχι προσωπικά τους φέουδα.

– Tην ένταξη των προσφύγων στην καθημερινότητα μας μέσω διαφόρων δράσεων,και για όσο καιρό μείνουν στην Ελλάδα,ενδεχομένως και για πάντα: μέχρι δηλαδή να εξαντληθούν τα όρια της υποκρισίας της ευρωπαϊκής ένωσης.

– Ολα αυτά τα λέμε γιατί κατανοούμε οτι με την χρόνια εφαρμοζόμενη πολιτική,ΛΙΓΟ απέχουν οι μοίρες μας απο αυτές των προσφύγων. Και δεν ξεχνάμε τα παιδιά και τα αδέρφια μας που έγιναν μετανάστες,ιδιαίτερα τα τελευταία 6 χρόνια.

– Λαός που δεν διδάσκεται,'η ξεχνάει την ιστορία του,είναι καταδικασμένος να την ξαναυποστει.

Αλληλέγγυοι Αλεξάνδρειας

http://www.alexandreia-gidas.gr/

8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/9/16, 4:47 μ.μ.

  Επαναλαμβανονται κοματια. ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/9/16, 4:56 π.μ.

  Μην ξεχνάμε σύντροφοι και τις βαριές ευθύνες που επωμίζεται η συντριπτικά μεγάλη μερίδα της αντιπολιτευόμενης αριστεράς (με την κακοποιημένη και καταδεινοπαθημένη φυσικά έννοια της από τους ρεφορμιστικούς καταχραστές του όρου αυτού) για το ανεμπόπδιστο ξεφύτρωμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων που εντέχνως καλλιεργεί και υπερδιογκώνει ο φασιστικός χώρος.
  Μην λησμονούμε δηλαδή πως κάποιοι μεταβατικοί διατράνωναν μονοσήμαντα την αναγκαιότητα των ανοιχτών συνόρων και αγωνίζονταν προς αυτή την κατεύθυνση. Ούτως ώστε να προωθούνται στη συνέχεια οι πρόσφυγες-μετανάστες στην κεντρική Ευρώπη, αφού έστω και λαθραία αυτά ήταν ούτως η` άλλως διάτρητα αλλά και θανατηφόρα για την είσοδο των κατατρεγμένων στη χώρα μας. Επίσης ο Κουτσούμπας με ένοχη επιμονή και μονότονα απαιτούσε αποκλειστικά (και συγχρωτιζόμενος με τη λογική της άρχουσας τάξης -απελθέτω απ` εμού το ποτήριον τούτο) την ικανοποίηση της διάθεσης τους για διοχέτευση στους ιμπεριαλιστικούς -παράδεισους- των βομβαρδιστών. Αποφεύγοντας σκόπιμα την υπεράσπιση του δικαιώματος τους να εγκατασταθούν με αξιοπρεπείς όρους οπουδήποτε επιθυμούν και προσκαλώντας τους με το διεθνιστικό πνεύμα κάθε κομμουνιστή να φιλοξενηθούν ακόμη και στην πατρίδα μας με την ομοιοπαθή ιστορική εμπειρία του μικρασιατικού ξεριζωμού και της μαζικής μετανάστευσης στα ανεπτυγμένα δυτικά κάτεργα.

  Ανοιξε λοιπόν με τη στάση αυτής της χροιάς της αριστεράς η κερκόπορτα παρείσφρυσης σε μειοψηφικά τμήματα του λαού η ελεεινή αντιπροσφυγική συμπεριφορά, μιας και δεν δέχτηκε έγκαιρα ομαδόν τα πυρά των προοδευτικών δυνάμεων υπερασπίζοντας το δικαίωμα των κυνηγημένων να παραμείνουν και στον τόπο μας, που διάγει μαρτυρικές μέρες όντας θύμα των ίδιων εχθρων και εγκληματιών της ανθρωπότητας.
  Άρα παρενέργειες δυσάρεστες και αυτονόητες της (ηθελημένα η` μη) λαθεμένης νοοτροπίας και πρακτικής της αριστεράς του συμβιβασμού αποτελούν αυτά τα μεμονωμένα επεισόδια του τύπου του Ωραιόκαστρου.
  Όταν δεν προλειάνθηκε συστηματικά το έδαφος της πεποίθησης και δεν διεκδικήθηκε αποφασιστικά η απαίτηση ώστε τα πολεμικά θύματα των κοινών μας ληστών και δημίων να τύχαιναν μιας κατάλληλης υποδοχής αλλά και μονιμότερης διαβίωσης τους στην Ελλάδα, ας αγανακτούν λιγότερο με τα φασίζοντα περιστατικά και ας διορθώσουν την ευεπίφορα αξιοιποιήσιμη απο αντιδραστικούς κύκλους πολιτική τους.
  ΚΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος28/9/16, 10:52 π.μ.

  Υπερβολικα ολ αυτα για την αριστερα, νομιζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πως ακριβώς το να ζητάς ανοιχτά σύνορα καλλιεργεί το ρατσισμό?

  το να χρησιμοποιείς τον όρο "πατρίδα ΜΑΣ", που τον χρησιμοποιούν και οι ρατσιστές, δεν τον καλλιεργεί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπορεί να είναι αλήθεια μοναδικό ή κύριο αίτημα σύμπασας σχεδόν της Αριστεράς να είναι το φύγουν από εδώ (είτε με το OPEN THE BORDER είτε με το ...ναύλωμα αεροπλάνων!), αν ...θέλουν βεβαίως, και όχι η διεκδίκηση δικαιωμάτων; Πολύ περισσότερο που εδώ και καιρό ιμπεριαλιστές και κυβέρνηση "συναποφάσισαν" να τους κρατήσουν εδώ μοιράζοντάς τους σε άθλια στρατόπεδα ανά την επικράτεια;
  Είναι προφανές ότι θα υποστηριχθεί το αίτημά τους για ελεύθερη μετακίνηση -νόμιμα και με κάθε διευκόλυνση- προς όπου θέλουν αλλά από την αρχή, πολύ περισσότερο τώρα, αυτό το αίτημα δε μπορεί να είναι καν από τα πρώτα!
  Το "ανοιχτά σύνορα" μονοσήμαντα (όπως λέει ο ΚΜ και όχι σκέτο) μπορεί να αφήσει περιθώρια σε κάθε ρατσιστή και φασίστα να παρέμβει, ιδιαίτερα όταν δεν λέγεται η αλήθεια ούτε στους πρόσφυγες ούτε στους ντόπιους για το ποια είναι τα πραγματικά σχέδια ιμπεριαλιστών και κυβέρνησης και δεν περιέχει καν το ζήτημα οργάνωσης ντόπιων και προσφύγων για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Όταν το όποιο κίνημα εστιάζει αποκλειστικά στους φασίστες και όχι στο σύστημα που τους χρησιμοποιεί. Ο φασισμός δεν είναι ούτε ψυχολογικό ούτε μεταφυσικό φαινόμενο. Έχεις ρίζες και αιτίες και αυτές δυστυχώς από πολλούς παραμένουν στο απυρόβλητο με δημοκρατικοφανή αιτήματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όσο για τον όρο "πατρίδα μας" αν κάποιος εννοεί εκείνο το κομάτι γης σε αυτό το πλανήτη που η εργατική τάξη και ο λαός του πρέπει να απελευθερώσει από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού τότε καλά κάνει και τον χρησιμοποιεί, αν εννοεί αυτό που εννοούν το σύστημα και οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι, εθνικιστές, ρατσιστές, φασίστες, το ίδιο το σύστημα, τότε το καταγγέλουμε.
  Άλλωστε, μέρες που είναι, και το ΕΑΜ για τη πατρίδα πολεμούσε λεύτερη και λαοκρατική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος28/9/16, 6:01 μ.μ.

  όποιος χρησιμοποιεί τον όρο του ιμπεριαλισμού και της εξάρτησης, αυτεπάγγελτα προσδίδει και το ταξικό στίγμα της έννοιας της πατρίδας. Άλλοι να προβληματιστούν όταν ο Κουτσύμπας ξιφουκλεί κατά της ενδοτικής τακτικής της ελληνικής κυβέρνησης που δεν υπερασπίζει άρτια τα ΕΘΝΙΚΑ συμφέροντα (όρα δηλώσεις του περί νατοικής αρμάδας στο Αιγαίο)
  ΚΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com