6 Σεπ 2016

Νέα επίθεση στα νηπιαγωγεία και στην εκπαίδευση.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Όλες και όλοι στην απεργία στις 15 του Σεπτέμβρη

Οι νέες εξελίξεις γύρω από το ωράριο των νηπιαγωγών (ναι, την θεσμοθέτηση που τόσο διακαώς ζητούσε ο κλάδος) μεταβάλλεται σε μοχλό ανατροπής τόσο των εργασιακών σχέσεων στον Νηπιαγωγείο όσο και αποδυνάμωσης των σχολικών μονάδων (πρώην ολοήμερων τμημάτων). Αυτές οι εξελίξεις μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στους/στις νηπιαγωγούς.
Ήδη η δήθεν δυνατότητα επιλογής και διευκόλυνσης που παρέχουν στους γονείς (αυτούς που με δυσκολία και ύστερα από διαμαρτυρίες δέχτηκαν ως άνεργους όταν ζητούσαν τις βεβαιώσεις εργασίας τον Ιούνιο) οδηγεί τα πρώην ολοήμερα τμήματα -νυν προαιρετικά- σε αποδυνάμωση. Αυτό δείχνουν οι πρώτες καταγραφές και «αναθέσεις» (επιτέλους μαζί με την «θεσμοθέτηση» ήρθε και αυτός ο όρος στο νηπιαγωγείο).
Όλες οι ενέργειες (ακόμα και η μείωση του ωραρίου μόνο στα πολυθέσια), η ίδια η ονοματολογία («προαιρετικό»), ο διαχωρισμός του πρώην ενιαίου προγράμματος που… ώριμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να αποκοπεί από τον κύριο κορμό, συντείνουν σε ένα πράγμα: Να εμφανίσουν μικρότερες ανάγκες εκπαιδευτικής κάλυψης εκεί που ίσα-ίσα υπάρχουν κενά και ανάγκες διορισμών, να ευνοήσουν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Ο νηπιαγωγός και κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να εμπεδώσει αν όχι με τον ωμό τρόπο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπου βέβαια και τα αντανακλαστικά ίσως ξυπνάνε πιο εύκολα- ωστόσο με φυσικό τρόπο «και σαν έτοιμος από καιρό» που λέει και ο ποιητής, ότι μπορεί να περισσεύει και να μετακινείται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στο νέο νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο, εκπαίδευση και υγεία υπάρχει σχεδιασμός να περάσουν σε ένα καθεστώς «έκτακτης κινητικότητας» όταν το απαιτεί η υπηρεσία και φέρνουν ως παράδειγμα τους εναερίτες της ΔΕΗ που επιστρατεύονται στα νησιά όταν κόβεται το ρεύμα!
Σε ανάλογες ταλαιπωρίες ήδη υπόκεινται και οι δάσκαλοι που περισσεύουν μετά τις ανατροπές και στα δημοτικά αλλά και οι συνάδελφοι στην τεχνική εκπαίδευση με τις συγχωνεύσεις ειδικοτήτων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η επίθεση που δεχόμαστε έχει στόχευση και είναι διαχρονική. Δεν πρόκειται να σταματήσει και θα προχωράει παράλληλα με την γενική επίθεση στο λαό και στη νεολαία που επίσης μας θίγει και μας αφαιρεί δικαιώματα.
Η απεργία στις 15 Σεπτέμβρη που αποφάσισαν στο συνέδριο της ΔΟΕ μόνο και μόνο για να έχουν μία δικαιολογία για να μην κάνουν τίποτα και χωρίς να τη συνδέουν με ένα πλαίσιο αγώνα και σε μία προοπτική, αποκτά με βάση αυτές τις εξελίξεις έναν άλλο νόημα..Η μαζική συμμετοχή σε αυτή-ειδικά των νηπιαγωγών- πρέπει να στείλει μήνυμα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η κλιμάκωση της επίθεσης στο νηπιαγωγείο και τους νηπιαγωγούς.
Με αυτή την έννοια θα πρέπει να διαψεύσει εργατοπατέρες και να δημιουργήσει μία σοβαρή προϋπόθεση για μία πανεκπαιδευτική απεργιακή απάντηση και πρόταση που τόσο καιρό δεν δίνει ο κλάδος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ - ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΊΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΉΤΩΝ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ τους ΓΟΝΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016-09-06
Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών στο σύλλογο πρωτοβάθμιας «Προμηθέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com