...................

17 Σεπ 2016

Αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκη την ημέρα της επετείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα χαρακτηρίστηκε από μικρή σχετικά προσέλευση κόσμου. Σε αυτήν την εικόνα έπαιξε ρόλο και η έλλειψη αστικών συγκοινωνιών λόγω της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου ενώ ακολούθησε πορεία που πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και τη Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει στο σημείο που ξεκίνησε. Η πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανακόπηκε από την παρουσία της αστυνομίας με κλούβες και ΜΑΤ.

 
Στη διαδήλωση συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της αριστεράς (Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ).
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με δικό της μπλοκ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα τα οποία καταδείκνυαν τόσο το δολοφονικό ρόλο της Χρυσής Αυγής απέναντι στο λαό όσο και την πολιτική του συστήματος που την εξέθρεψε καθώς και το αστικό πολιτικό προσωπικό που την υπηρετεί.


http://aristeravoreia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com