...................

29 Σεπ 2016

Την κόντρα κυβέρνησης - ΟΑΣΘ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κι ο λαός της πόλης!

Εδώ και 12 μέρες η πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένει χωρίς καμιά αστική συγκοινωνία.   Η κόντρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την εργοδοσία του ΟΑΣΘ, τίναξε στον αέρα την μόνη αστική μετακίνηση για τον λαό της πόλης.
Κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ ανταλλάσουν κατηγορίες και δηλώνουν αμετακίνητοι!  Από κοντά και  τα καθεστωτικά ΜΜΕ που συγκαλύπτουν την ταλαιπωρία που υφίσταται ο λαός  μιας ολόκληρης πόλης.  Στο βωμό αυτής της κόντρας «θυσιάζονται» και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που παραμένουν για 3 μήνες απλήρωτοι.
 Η διοίκηση του ΟΑΣΘ τους αφήνει απλήρωτους, για να τους χρησιμοποιήσει σαν μέσο πίεσης στις διεκδικήσεις της απέναντι στην κυβέρνηση. Κι αυτό προκειμένου να εξασφαλίσει τα εκατομμύρια του επιχειρηματικού κέρδους για τους μετόχους!! Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πλήττονται αδιάλειπτα από τα συνεχιζόμενα μνημονιακά μέτρα η έλλειψη αστικής μεταφοράς κάνει την κατάσταση εφιαλτικά αφόρητη και οικονομικά δυσβάσταχτη. Η καθημερινή αφαίμαξη των εργαζόμενων των φοιτητών μαθητών αλλά και κάθε πολίτη δεν πρέπει να συνεχιστεί.
   Βαρύτατες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων, διαχρονικά, που δεν έχουν αναπτύξει κανένα άλλο μέσο μεταφοράς στην πόλη αδιαφορώντας για την μετακίνηση λαού και νεολαίας, προκειμένου να διατηρείται το μονοπώλιο του ΟΑΣΘ! Ο  ΟΑΣΘ παρόλο που είναι μια ιδιωτική επιχείρηση επιδοτείται παχυλά από τον κρατικό κορβανά από το 1957,  με μια σύμβαση που του εξασφαλίζει το μονοπώλιο των υπηρεσιών και την ανωνυμία των μετόχων!!
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά στην καταγγελία της σύμβασης, όπως υποσχόταν προεκλογικά κι ετοιμάζει νέες αυξήσεις στα εισιτήρια -όπως προτείνει  ο ΟΑΣΘ- ! Ενώ το πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων συνεχίζει την συγκάλυψη των αμαρτωλών συμβάσεων που χρόνια τώρα υπέγραφε, «ποιώντας τη νήσσα».
Οι εργαζόμενοι  στον ΟΑΣΘ έχουν κάθε δικαίωμα και πρέπει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, σε μια τροχιά απεξάρτησης από λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού και συνιδιοκτησίας ζητώντας την συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζόμενων.
Καμιά αύξηση των εισιτηρίων δεν πρέπει να ισχύσει. Ο λαός θα πρέπει να διεκδικήσει η μετακίνηση  να προσφέρεται δωρεάν.  Ιδιαίτερα  σε τέτοιες περιόδους που η συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι συγκοινωνίες όπως και το ρεύμα, το νερό, η περίθαλψη, η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν  στο σύνολο του λαού.
Το ΚΚΕ(μ-λ) θα ενισχύσει κάθε φωνή διεκδίκησης των εργαζόμενων, των άνεργων, των φοιτητών-σπουδαστών-μαθητών που απαιτεί :
  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

27/9/2016,     www.kkeml.gr    •  simea@kkeml.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com