...................

12 Σεπ 2016

Τρίκαλα - Ημερίδα: «Η Ρόζα Ιμβριώτη και η Ειδική Αγωγή»


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν.Τρικάλων θα πραγματοποιήσει ημερίδα το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2016, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα (Ομήρου & Θεμιστοκλέους), στα Τρίκαλα, στις 9:30 π.μ., με τίτλο:

«Η Ρόζα Ιμβριώτη και η Ειδική Αγωγή»

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δύο ενότητες:

Στην πρώτη, θα γίνει αναφορά στο πολυσχιδές και πρωτοπόρο έργο της Ρόζας Ιμβριώτη ως εκπαιδευτικού, στη ζωή και τους αγώνες της. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο «Παιδαγωγικό Φροντιστήριο» της Τύρνας το 1944, του οποίου υπήρξε Διευθύντρια.

Η δεύτερη ενότητα έχει ως θέμα μία από τις κληρονομιές που άφησε η Ρόζα Ιμβριώτη στην ελληνική Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή, με ερωτήματα, όπως: σχεδόν 80 χρόνια από τότε που εκείνη ίδρυσε το πρώτο Ειδικό Σχολείο, πόσο έχουν εξελιχτεί οι θεωρίες και οι πρακτικές της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας. Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα;

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Συνδέσμου

Φωτό: Μανώλης Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com