...................

25 Σεπ 2016

Ένα σχόλιο για τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο

....από μια φίλη

Δύο τρεις αρχικά σκέψεις, γιατί η ατμόσφαιρα πάει τελικά και ΠΑΛΙ να πετάξει την μπάλα εκτός γηπέδου. Για όσους ανάγουν τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο...σε θέμα αντιρατσισμού και αντιφασισμού. Ο ρατσισμός δεν είναι η αιτία είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της γκετοποίησης είναι εργαλείο στα χέρια των εκμεταλλευτών....το να τον ανάγουμε σε αίτιο σημαίνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε και ν’ αναδείξουμε τους υπαίτιους του προβλήματος ..όχι με δυο τρεις αράδες...αλλά αναδεικνύοντάς το ως πρωτεύον.

Το πρόβλημα για παράδειγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο όπου και ζω δεν είναι πρώτα και κύρια ο ρατσισμός της Χ. Αυγής και των διαφόρων ακροδεξιών στοιχείων (ΝΔ κα)..κτλ κτλ, αλλά το γκέτο που έφτιαξε η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Οικολόγων Πράσινων (να μην τους ξεχνάνε κάποιοι) με τις υποδείξεις της Ε.Ε.. Η γκετοποίηση αυτή με ο,τι έχει φέρει ως αποτέλεσμα (για τους προσφυγές και τους ντόπιους) δίνει την ευκαιρία και στους φασίστες να βάλουν τη δική τους ατζέντα στα πράγματα. Όχι όμως να βγάζουμε λάδι τους υπαίτιους του προβλήματος ...και κάποιοι (γι’ αυτούς που το κάνουν ηθελημένα) τους βγάζουν μια χαρά! Βολεύει να το ρίχνουμε στο αντιρατσιστικό κλέφτικο και να μην υποδεικνύουμε τους υπαίτιους!

Ο φασισμός κάπου βρήκε κενό...και το κενό προκλήθηκε από την ευαίσθητη και "αντιρατσιστική" (πάντα) κυβέρνηση. Ή μήπως όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com