17 Σεπ 2016

Αντιφασιστική πορεία στη Ξάνθη

Μαζική παρέμβαση στην πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έκανε το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που πριν τρία χρόνια δολοφονήθηκε από τον φασίστα χρυσαυγήτη Ρουπκιά.

Παράλληλα με την Λαϊκή Αντίσταση πραγματοποίησε συγκέντρωση σε άλλο σημείο της κεντρικής πλατείας και η ΚΕΕΡΦΑ που καλούσε από τις προηγούμενες ημέρες σε πορεία, στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ), η ΛΑΕ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με τοπικά στελέχη και βουλευτές. Η συγκέντρωση ήταν άμαζη, ενώ η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε πρόβλημα σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ, όχι βέβαια και στην ΚΕΕΡΦΑ, που έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μαζί του σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι με πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. οι τρεις οργανώσεις (Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ) και ύστερα από σχετική άρνηση της ΚΕΕΡΦΑ, πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία, που συγκέντρωσε αρκετές δεκάδες διαδηλωτές (την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων), κυρίως νέους, ήταν ζωντανή και μαχητική, με συνθήματα τόσο ενάντια στον φασισμό, όσο και ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: