...................

22 Σεπ 2016

Λακέδες με δίπλωμα!

Εδώ πια τι να σχολιάσουμε! Ότι και να πει κανείς είναι λίγο, έχουν ξεφύγει τόσο οι ξεπουλημένοι στους αντίπαλους της τάξης που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν που πλέον λειτουργούν σα κάτι μεταξύ ΜΚΟ, κρατικής υπηρεσίας  και επιχειρήσεων, χαίρονται μάλιστα και δε ντρέπονται να το λένε, γιατί ο "αντίπαλός" τους δίνει ...πιστοποίηση! Λακέδες με δίπλωμα δηλαδή ή κάτι σα το μαρκάρισμα των μοσχαριών πριν πάνε στο σφαγείο, μόνο που τα μοσχάρια αντιστέκονται!
Βρίσκουν και τα κάνουν, πριν μερικά χρόνια δεν θα πέρναγε καν από το μυαλό τους να δημοσιοποιήσουν κάτι τέτοιο, θα έρθει όμως η ώρα που θα χρειαστεί να πιστοποιηθούν από τους εργάτες και τότε δεν τους σώζει καμία ISO!

Η συνέχεια από την Παντιέρα:

Δεν είναι πλάκα: Πρωτοπόρο το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, ανακοινώνει ότι διαθέτει πιστοποίηση  …ISO!
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
……………………………………………………………………………….
ΕΚΦ: “Το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας με πιστοποίηση ISO9001:2008”

Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο, ανταποκρινόμενοι στις επιταγές της σύγχρονης εποχής και αντιλαμβανόμενοι ότι η ποιότητα είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης ενός οργανισμού συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του, στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών ή και των μελών που απευθύνονται σ’ αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως στα πλαίσια της εξασφάλιση της θεσμικής μας αξιοπρέπειας, πιστοποιήσαμε τις υπηρεσίες μας με το διεθνές σύστημα διαχείρισης ποιότητας του προτύπου ISO9001:2008.
Στόχος της πιστοποίησης είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβάλλοντας στην πληρέστερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κέντρου μας, στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου.
Η παραπάνω Πιστοποίηση αφορά την ικανότητα ενός οργανισμού να συμμορφώνεται με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές που επιβάλει η νομοθεσία ή και τα ενδιαφερόμενα μέλη του. Με την απόκτηση του Πιστοποιητικού από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης, ο οργανισμός απολαμβάνει αναγνώριση από τα ενδιαφερόμενα μέρη του ως αξιόπιστος εταίρος αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα του και βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα, την απόδοση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Η πιστοποίηση ISO 9001 επικεντρώνεται σε όλες σχεδόν τις οργανωτικές, διοικητικές και παραγωγικές δραστηριότητες και διεργασίες ενός οργανισμού και διατηρείται με ετήσιες προγραμματισμένες επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνται από επιθεωρητές στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.
Η χρηματοδότηση της παραπάνω ενέργειας εξασφαλίστηκε από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 στον άξονα 2 που αφορά την “Στήριξη του Παραγωγικού Περιβάλλοντος” και στο μέτρο 2.1“Υποδομές και δομές στήριξης παραγωγικού Περιβάλλοντος”, με τίτλο έργου “Εισαγωγή του Ε.Κ.Φ. στην κοινωνία της πληροφορίας και επικοινωνίας (μηχανοργάνωση, μηχανογράφηση, πιστοποίηση)”.
Πηγή: florineanews.blogspot.gr
………………………………………………………………………………………………………
Δεν επιζητούμε την αγωνιστική συμμετοχή των εργατών, την οργάνωση και ενίσχυση των εργατικών αγώνων, αλλά την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης και εμπιστοσύνης  των πολιτών.
Τώρα θα κάνουν πιστοποιημένους αγώνες με ISO της ΕΕ και της εργοδοσίας. Οι υπηρεσίες τους στο κεφάλαιο θα έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, θα είναι ένας «αξιόπιστος εταίρος»…
Αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα, του «αξιόπιστου εταιρισμού», ονειρεύονται οι Παναγόπουλοι και οι σύγχρονοι «μεταρρυθμιστές» του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη…
Πρωτότυπη είναι και η αναφορά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ΕΚΦ. Δεδομένου ότι τα Εργατικά Κέντρα δεν έχουν επισήμως τουλάχιστον περιέλθει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Τρέμετε Εργατικά Κέντρα Κιλκίς, Κοζάνης κλπ, θα σας κλείσουμε!
Βέβαια, η πιστοποίηση δεν επεκτείνεται και στο βαθμό απήχησης στον κόσμο της εργασίας. Έτσι, στις πρόσφατες συγκεντρώσεις της ΔΕΘ το πανό του συγκεκριμένου ΕΚΦ, συνοδευόταν από 3 μόνο μέλη…
Αντ. Αγωνιστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com