10 Σεπ 2016

ΔΕΘ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μαχητική η παρουσία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.!

Λιγότερος πλατύς κόσμος και ειδικά εργαζόμενοι σε σχέση με άλλες φορές και περισσότερη αστυνομία, συγκριτικά ακόμη και με τα χρόνια των κυβερνήσεων Δεξιάς και ΠΑΣΟΚ, ήταν η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου 10/9/2016 στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ως συνήθως γίνανε τρεις συγκεντρώσεις. Στην Καμάρα η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η Ανταρσύα, οι επιτροπές για τον χρυσό, το καραβάνι αλληλεγγύης, το Δίκτυο, το ΕΕΚ, αντιεξουσιαστικές ομάδες και ορισμένοι πρόσφυγες. Στο Άγαλμα του Βενιζέλου οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ. Ξεχωριστές προσυγκέντρωσεις έκανε η ΛΑΕ που ενώθηκε με την ΓΣΕΕ και η ΟΚΔΕ. Και οι τρεις συγκεντρώσεις κατευθύνθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ στην νότια πύλη της Έκθεσης. Κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στην λιτότητα, στην κυβερνητική πολιτική και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ιμπεριαλισμό. Επίσης συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η αστυνομοκρατία ήταν έντονη σε σημείο που τα ΜΑΤ πλεύρισαν την πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα στο ύψος της Τσιμισκή και κάποια στιγμή έκαναν και διπλή σειρά στο πεζοδρόμιο!!! Αναφορικά με την κινητοποίηση της αστυνομίας αυτή ήταν η μόνη διαφορά που διακρίναμε σε σχέση με το σχέδιο που εφάρμοζαν και παλιότερα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Κατά τα άλλα μια από τα ίδια. Ελικόπτερο, κλείσιμο δρόμων, κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ παντού, ασφαλίτες σε πολλές γωνιές. Και πάλι οι δυνάμεις καταστολής διατάχθηκαν με τρόπο επιθετικό απέναντι στον εχθρό-λαό με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να προειδοποιήσουν για τους επερχόμενους κοινωνικούς αγώνες.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ παρά την μεγάλη και δαπανηρή προσπάθεια τους να κάνουν την ετήσια συγκέντρωση -φιέστα, παρέταξαν για μια ακόμη φορά περισσότερα πανό παρά κόσμο. Ένδειξη της ανυποληψίας και της απόστασης που τους χωρίζει από τους εργαζόμενους.

Η Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ συγκρότησε ένα μαχητικό μπλοκ εργαζόμενων και νέων που έκανε αίσθηση με την μαχητικότητα των συνθημάτων του και την συγκρότηση του. Συμμετείχαν με πανό το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜΛ-ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com