24 Σεπ 2016

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Λιπασμάτων Καβάλας

Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Γ.Ν.Α. "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"  εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και για δουλειά με δικαιώματα.
Η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη δε σταματά μπροστά σε τίποτα. Αυτήν την ωμή πραγματικότητα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο.
Μετά τις μειώσεις μισθών (τάχα για να γίνει ανταγωνιστική η εταιρία) ακολούθησε ο "δανεισμός" σε "νέες" εταιρίες, η διαθεσιμότητα, η αναγκαστική άδεια ή ρεπό, η πίεση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και για όσους δεν τις δέχτηκαν μυνήσεις και ομαδικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση και χωρις αριθμιτικό όριο (περίπου σε ένα μήνα απολύθηκαν οι 109 από τους 200 εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση) . Το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση γιατί η εργοδοσία μπορεί και λειτουργεί τμήματα της βιομηχανίας ακόμα και με ανειδίκευτο προσωπικό εκθέτοντας σε κίνδυνο το νομό της Καβάλας.
Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται σκληρός και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας. Η νίκη εξαρτάται απ'την πάλη των εργαζομένων. Όσο πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι βρεθούν είναι κι όσο λιγότερες αυταπάτες έχουν για βοήθεια από διάφορους "θεσμούς", τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να νικήσουν.
Εκφράζουμε λοιπόν την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα σας και καλούμε τα σωματία όλων των χώρων και των κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν έμπρακτα την πάλη σας, διευρύνωντας το μέτωπο αντίστασης των εργαζόμενων που απαιτείται για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: