...................

23 Σεπ 2016

Το Υπουργείο ενημερώνει γονείς για το εργασιακό ωράριο των νηπιαγωγών!

Αρχίσανε τα «όργανα» …σήκω απ΄τη θέση σου…

Σε Νηπιαγωγείο της Καλαμαριάς αγανακτισμένοι γονείς με τα νέα ωρολόγια προγράμματα των νηπιαγωγείων που απαιτούσαν να εισέρχονται στο νηπιαγωγείο από τις …8 απευθύνθηκαν στο Υπουργείο (και όχι στις 8.20 που λέει το νέο πρόγραμμα).

Το Υπουργείο Παιδείας κλπ τους ενημέρωσε ότι μπορούν με δική τους παρουσία να φέρνουν τα νήπια εντός του σχολείου από τις 8 γιατί λέει τότε ξεκινάει το εργασιακό ωράριο των νηπιαγωγών!

Ανεξάρτητα από το πόσο σύννομο είναι το παραπάνω δύο πράγματα πρέπει να κρατήσουμε:

1. Το εργασιακό ωράριο -όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση όπως φάνηκε και στις ενημερώσεις- «έλκει» το διδακτικό. Για άλλη μία φορά ο χώρος του Νηπιαγωγείου μετατρέπεται σε εργαστήρι αυτών που θα συμβούν συνολικά στην εκπαίδευση με τα ωράρια των εκπαιδευτικών.

2. Το Υπουργείο δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να «δίνει» τους νηπιαγωγούς στους γονείς φροντίζοντας να φορτώσει σε αυτούς την αγανάκτηση από τις αλλαγές που επέβαλλε στο ωράριο-πρόγραμμα και που τώρα οι γονείς ανακαλύπτουν ότι δεν τους… καλύπτουν.

Είναι απαραίτητο ο σύλλογος μας να επισκεφτεί το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και να βγάλει σχετική ανακοίνωση που να καλύπτει τους συναδέλφους ή ακόμα και να εξηγεί στους γονείς «τις πταίει» γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται μέρα με την μέρα στην προσχολική αγωγή.

Σεπτέμβρης (και που να φτάσουμε στον Ιούνιο!) του 2016

Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com