....................................................

23 Σεπ 2016

Πρόσκληση σε Σύσκεψη για το προσφυγικό ζήτημα

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, άνθρωποι που ξεριζώθηκαν απ΄ τις χώρες τους ως αποτέλεσμα των πολέμων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές, βρίσκονται στη χώρα μας. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που αποδέχθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταδικάζει τους ανθρώπους αυτούς σε καταστάσεις εγκλωβισμού, περιθωριοποίησης ή και απέλασης. Η πολιτική που ακολουθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης στη χώρα μας, που επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τους όρους ζωής του λαού μας, επιβάλλει και στους ανθρώπους αυτούς να ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στοιχειώδεις ανθρώπινους όρους ζωής και δικαιώματα,. και με ένα απολύτως αβέβαιο μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς αντιδράσεων ρατσιστικού χαρακτήρα απέναντι στους πρόσφυγες Οι αντιδράσεις αυτές παράγονται απ΄ την κατάσταση που προκαλεί η πολιτική του συστήματος και του ιμπεριαλισμού και πυροδοτούνται από φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες εκτός των άλλων είναι αντίθετες και με τα δίκια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και των άνεργων.
Για να συζητήσουμε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν με στόχο την παρέμβαση στο λαό μας και την αποδόμηση των αντιδραστικών και ρατσιστικών (φανερών ή συγκαλυμμένων) απόψεων καλούμε το δυναμικό της Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων που κινήθηκαν από κοινού για το προσφυγικό ζήτημα, με διαδηλώσεις στο λιμάνι του Πειραιά και στο Σκαραμαγκά, σε ανοικτή ΣΥΣΚΕΨΗ την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, 6μμ στο Βιβλιοπωλείο – Καφέ «Εκτός των Τειχών» Γραβιάς 10-12 Αθήνα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/9/16, 2:08 μ.μ.

    http://www.elaliberta.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/2070-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-26-9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com