...................

22 Σεπ 2016

Σχετικά με την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη βρέθηκε χωρίς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς μετά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Η παντελής έλλειψη λεοφωρείων είναι απαράδεκτη λόγω της ταλαιπωρίας και των εξόδων του λαού της πόλης που ήδη πλήττεται από τα μνημονιακά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή τους. Οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση βαραίνουν τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσο και την Διοίκηση του ΟΑΣΘ. Διότι:

Ο ΟΑΣΘ είναι μια ιδιωτική εταιρία που κάθε χρόνο επιδοτείται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο χρήμα (πάνω από ένα δις από το 2007 ως το 2016!!)Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επιλέγει να μην πληρώνει τους εργαζόμενους  ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει επιπλέον χρήματα στον οργανισμό. Η παντελής έλλειψη λεωφορείων στην πόλη είναι συνέχεια μιας ήδη πολύ κακής ποιότητας των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ: την έλλειψη δρομολογίων, το διαρκές στρίμωγμα στα λεωφορεία, τις βίαιες επιθέσεις των ελεγκτών. Υπηρεσίες οι οποίες χρεώνονται πανάκριβα καθώς η τιμή του εισιτηρίου διαρκώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην κόντρα της με την διοίκηση του ΟΑΣΘ αδιαφορεί για την ταλαιπωρία και τα έξοδα του λαού της Θεσσαλονίκης.
Για την πρωτοβουλία νέων εργαζομένων και ανέργων οι δημόσιες μεταφορές είναι κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα και το νερό. Θεωρούμε ότι πρέπει να είναι  δωρεάν για όλους με αρκετά δρομολόγια ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της πόλης. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να πληρωθούν άμεσα για την εργασία τους.
•         ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
•         ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
•         ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com