...................

24 Σεπ 2016

Γ.Ν.Α. "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ": ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • Γιατί κανείς εργοδότης ποτέ και πουθενά (ακόμη και το δημόσιο σε καμία χώρα) δεν προσέφερε οικιοθελώς στους εργαζόμενους το δικαίωμα να συνδιοικούν και να συναποφασίζουν. Η συμμετοχή σε όργανα, που οι διορισμένοι απ το κράτος εκπρόσωποι είναι πάντα περισσότεροι και άρα παίρνουν τις αποφάσεις που θέλουν, είναι συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι. Δεν έχεις καμία πιθανότητα να το κερδίσεις, νομιμοποιείς όμως με τη συμμετοχή σου τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
  • Γιατί δεν υπάρχει κανένα κοινό καλό ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική που με «αριστερή ευαισθησία» αυξάνει τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία (αν και με τυμπανοκρουσίες διαλαλεί χιλιάδες προσλήψεις) και σε μας που δουλεύουμε όλο και πιο εντατικά, για ακόμη περισσότερα χρόνια, με πιο πετσοκομμένους μισθούς, για να πάρουμε (όσοι πάρουμε) τη σύνταξη που θα επιτρέπει ο περίφημος κόφτης.
  • Γιατί η λύση στα προβλήματα μας δε θα ‘ρθει επειδή θα βρούμε το σωστό εκπρόσωπο, που σαν άλλος ζορό, τώρα «θα καθαρίζει για μας χωρίς εμάς» αλλά επειδή εμείς θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και θα παλέψουμε ομαδικά και οργανωμένα για τη λύση τους.

Συναδέλφισσες - οι,
Την περίοδο 2010-2012 οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δώσαμε τεράστιες μάχες ενάντια στην πολιτική Τρόικας-Κυβέρνησης-Κεφαλαίου. Όλο και πιο συχνά όλο και μεγαλύτερες απεργίες και διαδηλώσεις έφερναν σε πραγματικά δύσκολη θέση το σύστημα.
Οι εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν απ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς» θα έπειθε με διαπραγματεύσεις τους δανειστές να σταματήσουν την επίθεση, από όνειρο απατηλό εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Όχι μόνο δεν σταμάτησε η επίθεση αλλά εντάθηκε, αφού βρήκε απέναντι της τους εργαζόμενους πιο αδύναμους και πιο απογοητευμένους και «η κυβέρνηση της Αριστεράς» που θα έσκιζε μνημόνια υπέγραψε για τη «Σωτηρία της χώρας πάντα» κι αυτή το τρίτο μνημόνιο.
Νέες μειώσεις μισθών με το νέο μισθολόγιο, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και μειώσεις συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό, αύξηση φόρων με το νέο φορολογικό, κόψιμο κάθε ελπίδας για αυξήσεις με τον κόφτη και ακολουθεί νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με χτυπήματα στην οργάνωση , το συνδικαλισμό και την απεργία, μιας και ξέρουν καλά ότι η αντεργατική τους πολιτική γεννά αντιστάσεις.

Συναδέλφισσες - οι,
Σ’ όλα αυτά απάντηση δεν μπορεί να είναι τα κακόγουστα show της ΠΟΕΔΗΝ που σκοπός της είναι να φθαρεί εκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να επανέλθουν δριμύτερα οι προηγούμενοι και όχι να βοηθήσει στην λύση των προβλημάτων μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναπιάσουμε το νήμα των πραγμάτων και όχι των εικονικών αγώνων για να μπει φρένο στη χειροτέρευση των όρων ζωής και δουλείας μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΛΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com