....................................................

28 Σεπ 2016

Για τη δράση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά

Βρέθηκε τη Παρασκευή 23/09 η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά σε μια αίθουσα του εργατικού κέντρου. Σκοπός ήταν να συζητήσει τη πολιτική κατάσταση και να προγραμματίσει τις παρεμβάσεις της.
Εισηγητικά μπήκε ο γενικός καμβάς των εξελίξεων: ζούμε τη περίοδο που οι ιμπεριαλιστές καταστρέφουν και λεηλατούν χώρες και λαούς εν μέσω άγριων ανταγωνισμών - το σφαγείο της Συρίας και τα καραβάνια των ξεριζωμένων είναι άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών τους. Ο κοινός παρανομαστής τους,η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά δικαιώματα έχει ήδη βρει την έκφραση του στη χώρα μας με τη φτοχωποίηση του λαού και το ξεθεμέλιωμα μιας σειράς κατακτήσεων. Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο γύρο αντεργατικής -αντιλαϊκής επίθεσης εν όψει της λεγόμενης δεύτερης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεθοδεύει τη προώθηση μέτρων που αγγίζουν το βασικό πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων. Στο τραπέζι είναι η απελευθέρωση απολύσεων- δικαίωμα στην απεργία -κόψιμο 13ου και 14ου μισθού και άλλα.
Στη κουβέντα αναδείχτηκε ότι το κοστούμι που προσπαθήσει να ντύσει τη πολιτική της η κυβέρνηση,το ιδεολόγημα της δίκαιης ανάπτυξης,είναι αποπροσανατολιστικό για τις λαϊκές μάζες. Εάν και εφόσον επιτευχθεί η περιβόητη ανάπτυξη θα στηριχτεί στο τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Θα ναι νέος κύκλος κερδών για ντόπιο και ξένο κεφάλαιο εις βάρος του λαού.
Θέλοντας να υπηρετήσει την κατεύθυνση του Μετώπου Αντίστασης στην επίθεση του συστήματος η Πρωτοβουλία Αντίστασης,κόντρα στο κλίμα κινηματικής αδράνειας,αποφάσισε να αναδείξει το μέτωπο των εργασιακών. Για αυτό και πριν τη συνεδρίαση είχε ήδη κάνει παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και προγραμμάτισε εκ νέου παρεμβάσεις με προκήρυξη και ντουντούκα στη πλατεία της Αγοράς και σε μαζικούς χώρους. Αποφασίστηκε επίσης να γίνει κάλεσμα σε οργανώσεις - συλλογικότητες - αγωνιστές για μια ανοιχτή σύσκεψη στις αρχές Οκτώβρη για να βγουν από κοινού δράσεις για το μέτωπο των εργασιακών. Σε αυτή τη λογική θα βγει αφισάκι που θα καλεί στη σύσκεψη.
Τέλος ορίστηκε η Πρωτοβουλία Αντίστασης να αποκτήσει σταθερή συνεδρίαση κάθε 15 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com