1 Σεπ 2016

Αλληλεγγύη στους εργάτες των λιπασμάτων Νέας Καρβάλης

• Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου Ελευσινας εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. , την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Η διαρκής απαίτηση του κεφαλαίου για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη δε σταματά μπροστά σε τίποτα. Αυτήν την σκληρή πραγματικότητα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο.
• Μετά τις μειώσεις μισθών ακολούθησε, η διαθεσιμότητα, η αναγκαστική άδεια ή ρεπό, ο εκβιασμός για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, και για όσους δεν τις δέχτηκαν μηνύσεις και ομαδικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση και χωρις αριθμιτικό όριο (περίπου σε ένα μήνα απολύθηκαν οι 109 από τους 200 εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση) .
• Το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση γιατί η εργοδοσία μπορεί και λειτουργεί τμήματα της βιομηχανίας ακόμα και με ανειδίκευτο προσωπικό εκθέτοντας σε κίνδυνο το νομό της Καβάλας.
• Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ και τηςΝΔ που διατηρεί η σημερινη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , αλλα και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής , που παρέχει η κυβερνηση, για να τρομοκρατήσει και να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων.
• Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιών συμφέροντα εξυπηρετούν οι προηγούμενες αλλα και η σημερινή κυβέρνηση. Στη ιδια κατεύθυνση αναμένεται και νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
• Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται σκληρός και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας. Η νίκη εξαρτάται απ'την πάλη των εργαζομένων. Όσο πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι βρεθούν είναι κι όσο λιγότερες αυταπάτες έχουν για βοήθεια από διάφορους “θεσμούς”, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να νικήσουν.
Εκφράζουμε λοιπόν την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα σας και καλούμε τα σωματεία όλων των χώρων και των κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν έμπρακτα την πάλη σας, διευρύνωντας το μέτωπο αντίστασης των εργαζόμενων που απαιτείται για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: