...................

15 Σεπ 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μπίστης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και του ΕΚΚΕ, Χρήστος Μπίστης, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Χρήστος Μπίστης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, ενώ ένα διάστημα έζησε και στο Βερολίνο (Ανατολικό και Δυτικό).

Στα 1970 πρωτοστατεί στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ), στην ηγεσία του οποίου παρέμεινε ως τις μέρες μας.

Το 1973 έρχεται παράνομα στην Ελλάδα και το 1974 συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και βασανίζεται από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.


Έκτοτε συμμετείχε αδιάλειπτα στα κινήματα και στους αγώνες της Αριστεράς και των εργαζομένων.

Με το ΕΚΚΕ, συμμετείχε σε μετωπικά σχήματα της Αριστεράς, όπως η Μαχόμενη Αριστερά, το ΜΕΡΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της οποίας ήταν μέλος της ΚΣΕ.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη ο τόπος και ο χρόνος της κηδείας του.

Ακολουθούν δύο βίντεο όπου απαγγέλει Μπρεχτ και Βάρναλη.


1 σχόλιο:

  1. Ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης που έφυγε από την ζωή είχε τον σεβασμό από φίλους και εχθρούς του. Σε όλη την διάρκεια της ζωής του έμεινε πιστός στα κομμουνιστικά ιδεώδη και πρωτοπόρος αγωνιστής.

    Θα το θυμάμαι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια (λόγω ηλικίας μου) να είναι σε όλες τις συγκεντρώσεις στα προπύλαια να κάθεται και σύντροφοι και συντρόφισσες να τον πλησιάζουν για να κουβεντιάσουν και να τον χαιρετήσουν.....

    Καλό ταξίδι σύντροφε Χρίστο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com