....................................................

18 Σεπ 2016

Γιάννενα: Για το χτεσινό συλλαλητήριο (3 χρόνια από τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα)

 
 
Περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στην Περιφέρεια  Ιωαννίνων για να διαδηλώσουν ενάντια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της χρυσής αυγής που σήμερα κλείνουν τρία χρόνια από εκείνη τη μέρα. Μια δολοφονία που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι φασίστες της χρυσής αυγής παίζουν το πιο βρώμικο ρόλο για λογαριασμό του συστήματος. 
Για αυτή τη διαδήλωση οι δυνάμεις της αριστεράς και του α/α χώρου κινήθηκαν μακριά από τη λογική της κοινής δράσης. Και αυτό έγινε φανερό και από τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση για το κάλεσμα της διαδήλωσης (που πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών) και από τη λογική που είχαν αυτές οι δυνάμεις αυτές σχετικά με το δρομολόγιο της πορείας.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν με πάνο οι εστιακοί φοιτητές της Δόμπολης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, Η ΚΕΕΡΦΑ, οι αναρχικοί και ιδιαίτερο στίγμα έδωσαν τα μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης, των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης τα οποία φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα καταγγέλλοντας την πολιτική που εξαθλιώνει και δολοφονεί. 
Η  πραγματική τιμή που οφείλει να δώσει το κίνημα σήμερα στον Παύλο Φυσσα, είναι το ίδιο του το δυνάμωμα. Να αποτελέσει το ίδιο πραγματική διέξοδο για το λαό ενάντια στο σύστημα που το μόνο που επιτίθεται στο δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com